JamStudio: compune online melodii


Pentru cei dornici să îşi exerseze talentele de compozitori propun astăzi un studio online: JamStudio. În doar câteva secunde puteţi să compuneţi muzică alegând din 40.000 de mii de… loops. Nu ştiu cum s-ar traduce: bucăţi-repetitive- de-melodie-cântate-la-un-singur-instrument? Nu cred că am nimerit, dar pe aproape sper.

img305

Dacă aş avea cunoştinţe muzicale aş prezenta mai inteligent această aplicaţie flash. Habar nu am ce sunt cu indicaţiile din dreptul chitării sau ce o fi Ab, Db, Eb, Ebm… Ce ştiu însă este că şi în aceste condiţii pot să compui ceva la care – e dreptul tău! – să îi spui melodie. Dacă vreţi să ascultaţi cea mai recentă compoziţie a mea – şi unica! – puteţi da click aici. Da, JamStudio permite să îţi faci cunoscute creaţiile. Trebuie să vă deschideţi însă un cont (este gratuit) şi la salvare puteţi indica adresele de email unde să fie trimis linkul spre piesă.

Cât despre procesul de compunere: aveţi o partitură – nu ştiu cum se foloseşte (m-am prins doar că puteţi să creaţi mai multe pagini, pe care să le enumeraţi în câmpul Play Page Order); aveţi lângă o secţiune Quick Chords – nu ştiu cum se foloseşte; despre chitara v-am spus deja – nu ştiu cum se foloseşte. Însă partea cu verde este simplu de folosit. Activaţi un instrument şi veţi putea alege o variaţie a lui. În dreptul fiecărui instrument aveţi posibilitatea de a-l regla: mai tare sau mai încet. Sub instrumente, unde scrie Tempo, puteţi alege viteza de redare: mai rapid sau mai încet. Dacă nu vă ajung acele loops puse la dispoziţie gratuit, sunt şi altele de completat, dar eu zic că pentru amatori, sau de distracţie, este de ajuns. Din păcate piesele nu pot fi exportate (ex: în format MP3). Dar puteţi folosi un program de înregistrare (ex: Audacity) dacă vă place foarte mult ce aţi compus.

Distracţie plăcută! 😉 Puteţi folosi comentariile pentru a ne indica ce aţi compus. Eu am făcut primul pas mai sus.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (13 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Alex spune:

  Aia cu Em si A … este notatia internationala a acordurilor

  C-Do
  D-Re
  E-Mi
  F-Fa
  G-Sol
  A-La
  B-Si

  si litera urmata de „m” reprezinta minor. De exemplu Cm-Do minor

  b-bemol

  Ebm – Mi bemol minor …

 2. simona spune:

  Imi place foarte mult sa compun melodii.

 3. cotofana cristina mihaela spune:

  Super melodia.

 4. raluca spune:

  Super foarte tare!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *