ZoomIt: pentru prezentări


Mă îndoiesc că printre cititorii sitului nostru sunt mulţi care ar avea nevoie de o lupă pentru a vedea mai bine ce scrie pe ecran. Dar ZoomIt merită atenţia cel puţin pentru un alt context: acela al prezentărilor. Dacă aveţi de făcut o proiecţie aveţi două posibilităţi: fie un dispozitiv ca un pix care emite o lumină concentrată ce vă permite să indicaţi pe ecran în timp ce explicaţi una alta, fie să aveţi un astfel de instrument chiar pe calculator, presupunând că faceţi prezentarea din faţa lui. După cum veţi vedea mai jos, acest soft poate fi util chiar şi pentru cei care realizează videotutoriale, permiţând mărirea unor zone de interes şi "scrierea" acolo.

Programul a ajuns la versiunea 1.7 ieri şi face parte din setul Sysinternals cumpărat anul trecut de Microsoft. Pagina lui o găsiţi aici. Programul nu necesită instalare şi este foarte, foarte, foarte, foarte mic (aşa că merită să îl aveţi într-un colţişor de harddisk). După lansare stă lângă ceasul sistem de unde puteţi vedea fereastra – simplă – de configurare. Să vedem pe scurt cele patru funcţiuni.

  1. Zoom. Cu o combinaţie de taste puteţi mări orice zonă a ecranului şi baleia.
  2. Draw. Puteţi desena. Dacă aţi făcut zoom apăsaţi butonul stânga al mouse-ului. Cu scroll puteţi schimba grosimea liniei şi apăsând prima litera a unor culori în engleză puteţi schimba culoarea liniei (r-red, b-blue, y-yellow, g-green…). Dacă nu sunteţi în modul zoom va trebui să apăsaţi a doua combinaţie de taste definitp la opţiuni.
  3. Type. Puteţi scrie texte, în ambele moduri (zoom sau nu). Pentru aceasta trebuie să apăsaţi pe t.
  4. Break. Un fel de cronometru.

Programul este simplu de folosit, se prezintă complet în fereastra de configurare, iar pentru a-l vedea în acţiune urmăriţi videotutorialul de mai jos. V-am scutit de vocea mea 😉 şi am apelat la "baloane" (care din păcate apar puţin mai târziu în înregistrare decât au fost puse în original). Vizionare plăcută!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *