Doar azi gratuit: RoboTask şi Dragon


Ofertele GAOTD sunt de regulă la nivelul de 15-30usd. Astăzi însă este oferit RoboTask, un program care în condiţii normale costă 100usd. Numele ne sugerează că programul ne ajută să automatizăm diverse procese… lista posibilităţilor este însă impresionantă!

img341

Să spunem clar de la început că acest program nu are cum să prezinte prea mare interes pentru cei care folosesc calculatorul accidental sau se rezumă la scrierea unor texte şi navigarea pe internet. Cei pentru care acest program se poate dovedi cu adevărat util sunt aceia care folosesc intens calculatorul şi în operaţiunile lor au multe sarcini repetitive. Câteva exemple: un webmaster poate folosi acest program pentru a automatiza o descărcare (pe post de copie de siguranţă) a unor fişiere sau situri întregi, vineri de la 23:00. Un administrator de reţea poate programa cu această aplicaţie ca atunci când un anumit folder atinge 123MB să se primească un mesaj prin reţea, ori chiar un email de atenţionare. Un economist poate fixa ca luni la ora 10 să fie trimis prin email fişierul situatii.xls la persoanele X, Y, Z. Practic RoboTask ştie să facă multe: să deschidă/închidă fişiere şi directoare; să monitorizeze şi comande back-upuri; să alerteze la modificarea unor fişiere; să închid calculatorul; să copieze/şteargă/redenumească fişiere; să realizeze transferuri FTP; să trimită texte şi fişiere prin email; să pornească şi oprească servicii Windows NT; să declanşeze alarme. Toate aceste operaţiuni ar fi fost zero dacă nu ar exista şi o lungă serie de evenimente care să declanşeze acţiunile. Cel mai comun eveniment este de regulă timpul: fă acţiunea A când este ora B, minutul C, secunda D (eventual şi ziua, luna, anul). Dar RoboTask are şi alte evenimente ce pot declanşa acţiuni: modificarea unui fişier (a dimensiunii lui de exemplu); când bateria este consumată nu ştiu cât la sută; când s-a terminat un anumit proces… O demonstraţie flash a aplicaţiei o găsiţi aici (vedeţi situl producătorului pentru mai multe informaţii).

Cât priveşte jocul zilei, acesta se numeşte Dragon şi este în genul Luxor (spun Luxor pentru că acesta este primul joc de acel fel pe care l-am jucat vreodată). Jocul l-am mai prezentat (prin capturi) în martie, când a mai fost oferit odată. Oana a scris despre un joc similar pe perioada vacanţei, Zuma. Iar dacă scăpaţi oferta sau doriţi să jucaţi online, gratuit, tot Oana v-a oferit două variante flash în articolul Trageţi în bile.

Atenţie: programul şi jocul sunt comerciale. Astăzi sunt oferite gratuit prin Game.GiveAwayOfTheDay. Dacă încă nu cunoaşteţi oferta, iată ce trebuie să ştiţi:

– produsul este gratuit doar dacă îl descărcaţi astăzi şi îl instalaţi astăzi (un “astăzi” relativ: de fapt de la ora 10AM – ora României – a unei zile, până a doua zi dimineaţa la 10AM)
– rămâne gratuit până la prima reinstalare a sistemului de operare
– nu beneficiaţi de upgrade-uri sau sau suport tehnic din partea producătorului
– dacă l-aţi instalat după ce a trecut oferta, nu mai este gratuit (activarea nu funcţionează)
– chiar dacă aţi descărcat astăzi pachetul, nu îl veţi putea instala peste o lună, nici măcar pe propriul calculator
– pentru ca produsul să devină înregistrat (gratuit), trebuie să fiţi conectat la internet şi să lansaţi fişierul Activate.exe din arhiva descărcată
– gratuitatea se aplică doar pentru utilizări personale
– staţi cu ochii pe CNet.ro pentru a afla despre alte programe utile şi jocuri oferite gratuit – dacă nu ne citiţi la timp, cine ştie ce scăpaţi
– de regulă programele oferite gratuit sunt mici, utilitare, jocuri, screensavere (în nici un caz Photoshop sau Dreamweaver sau MS Office)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *