Despre flauntR (şi puţin despre Picnik)


Un alt editor online de imagini? Da. Particularitatea: o bibliotecă bogată de efecte pe imagini. flauntR.com se prezintă ca o iniţiativă elveţiană dezvoltată însă de indieni (mână ieftină de lucru, nu? câţi români nu lucrează similar, pe web, pentru corporaţii vestice). Cere înscrierea dar nu presupune validarea adresei de email, astfel că o puteţi testa după ce vă deschideţi un cont, cu ce adresă de email doriţi Dvs (reală sau fictivă).

img345

Mai sus vedeţi opţiunile, dispuse într-un acordion (daţi click pe o categorie, se deschide aceea şi se închide cea anterior deschisă). După cum vedeţi (parţial), puteţi opta pentru numeroase efecte: rame, colorări, aplicare de texturi, de efecte de lumini… În mod (destul de) straniu, aplicaţia nu oferă prelucrări de bază (redimensionare, decupare, rotire…), dar de regulă veţi găsi cam pe orice calculator programe care să facă aşa ceva (ex: clasicul şi răspânditul IrfanView); în schimb există această paletă de efecte ce permit să faceţi ca fotografiile să iasă mai bine în evidenţă. Probabil sunt eu mai "sobru" ca gusturi, dar nu mă văd folosind undeva un efect ca cel ilustrat mai jos. Sunt însă rame pentru petreceri de zile de naştere (bune chiar pentru tipărirea unor invitaţii) sau pentru sărbători (precum Crăciunul, pentru nişte felicitări personalizate).

img346

Pentru moment aplicaţia este integrată cu Flickr, de unde puteţi lua imagini (dacă aveţi publicate acolo), dar se pot încărca şi de pe calculatorul propriu. Salvaţi imaginea, eventual cu un alt nume; dând click pe butonul Download veţi putea să o descărcaţi local. Imaginea prelucrată o puteţi insera în paginile proprii (se oferă un cod de introdus), ori puteţi să anunţaţi prietenii prin email despre ea. Există un buton care măreşte aplicaţia flash pe tot ecranul, ceea ce creşte impresia că foloseşti un program şi nu o pagină web. Per ansamblu o aplicaţie interesantă, de care merită să îţi aminteşti când vrei o anumită fotografie să o faci mai atractivă prin diverse artificii grafice. Fundalul închis mă cam deprimă…

Să vorbim foarte pe scurt şi despre Picnik (l-am tratat mai pe larg aici). Acum trei zile Picnik a renunţat la eticheta de "beta", lansându-se oficial, ceea ce înseamnă că a intrat în vigoare planul comercial. Pe mai departe opţiuni de bază vor rămâne accesibile dintr-un cont gratuit (ceea ce mă bucură, pentru că într-adevăr Picnik lucrează bine şi rapid), iar facilităţile Premium le mai puteţi accesa gratuit doar câteva zile 🙁 . De săptămâna viitoare 25usd pe an pentru a le putea folosi.

img347


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. anca spune:

    Imi place foarte mult programul FlauntR, dar am o problema, nu pot sa salvez pozele editate!!! De ce?
    Va rog sa imi spune-ti ce sa fac!!!
    Multumesc.

  2. moroshan spune:

    Anca, sper ca nu esti cine stiu io :-?? Si pe fetita mea o cheama Anca. Pe mine nu m-ai intrebat 😉 Aplicatia cred ca este cea mai tare din aceasta categorie, super, super tareeeeeee !!! PS: Mi se pare prea saraca limba romana k sa va multumesc (asa cum simt!!!), domnule Radu Capan. Stima si pretuire maxima din partea unui morosan pe bune ! 😉


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *