Meebo se integrează mai bine în Firefox!


Meebo este serviciul meu favorit pentru comunicare instant. Am mai zis-o, nu? Şi îmi devine tot mai drag pe măsură ce se aduc noi facilităţi. Rând pe rând minusurile folosirii unei soluţii web-based dispar, dar – atenţie – evident niciodată Meebo nu va putea fi un înlocuitor perfect pentru Yahoo! Messenger sau al client IM. Şi totuşi, eu ţin instalat doar Google Talk, cu prietenii de pe Y!M sau MSM comunicând prin Meebo.

img169

Dar ce a adus nou Meebo? Un supliment Firefox care mai rezolvă câteva probleme importante şi, să sperăm, deschide un viitor mai interesant. Odată instalat suplimentul (extensia, add-on-ul… cum doriţi să îi spuneţi) veţi avea un sidebar nou, cu Meebo. Activarea şi dezactivarea acestui sidebar se poate face cu un buton ce apare în bara de instrumente (dacă nu, puneţi-l configurând bara de unelte) – ar fi frumos în viitor adăugarea unei combinaţii de taste pentru sidebar. Acolo aveţi formularul de identificare. Dacă sunteţi pe propriul calculator atunci e bine să bifaţi ambele căsuţe de sub formular, ca să fiţi "recunoscut" automat şi chiar identificat (logat) odată cu lansarea navigatorului Firefox. Excelentă opţiune!

Apropo de opţiune: jos în sidebar veţi vedea un link options. De acolo puteţi seta notificările (o fereastră în colţul dreapta-jos şi/sau "clipitul" navigatorului) şi evenimentele pentru notificări (când soseşte un mesaj, când un prieten se conectează sau deconectează, când se primeşte o invitaţie de chat sau de adăugare de prieten). Ce înseamnă practic? Până acum dacă un prieten se loga la reţeaua de mesagerie instant nu aveai cum să ştii decât dacă verificai pagina (tabul) cu Meebo: acum, chiar dacă eşti în altă aplicaţie (!!!), va apare o notificare exact ca la clienţii IM standard. Iar fereastra de notificare (vedeţi mai jos) arată chiar bine!

img170

Bun. Meebo a rezolvat deci problema notificărilor conectării prietenilor. Dar dacă ne scrie cineva? Ca până acum există o notificare sonoră. Dar dacă ai tăiat sonorul sau nu ai pornit boxele? Poţi să ştii dacă ţi-a scris cineva doar dacă te uiţi în Firefox şi vezi tabul "clipind". Acum întreg navigatorul "clipeşte", deci dacă aveţi banda cu aplicaţii în josul ecranului va fi uşor chiar şi fără sonor să ştiţi că cineva doreşte să vă comunice ceva. Mai mult! În statusbar a fost introdusă o notificare numerică despre câte mesaje ai primit. Astfel, dacă tocmai te-ai întors la calculator, poţi afla rapid câţi te-au contactat.

img171

Alte avantaje? De exemplu dacă eşti într-o pagină poţi trage cu mouse-ul un link peste un prieten din sidebar şi automat se va iniţia un dialog cu respectiva persoană, cu linkul respectiv pregătit. Ajungem însă treptat şi la dezavantaje. Suplimentul Firefox nu ne scuteşte de obligativitatea rezervării unui tab pentru Meebo. Ar fi excelent ca o versiune viitoare a suplimentului să pună taburi în sidebar pentru a avea chiar acolo discuţiile! Ar fi extraordinar dar nu sunt foarte sigur că se şi poate. Google Talk în sidebar face parcă aşa ceva, deci nu cred că e o pretenţie absurdă. Suplimentul este lansat de doar două zile. Abia aştept să văd ce vor aduce nou versiunile următoare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *