Nature.org: Protejând natura. Conservând viaţa


Vă place să vă uitaţi la Animal Planet şi Discovery Channel? Atunci cred că vă va face plăcere să exploraţi online situl Nature.org. Este situl organizaţiei Nature Conservancy, fondată în 1951 şi prin ale cărei eforturi sunt protejate 47 milioane de hectare de pământ şi peste 8 mii de kilometri de râuri din lumea întreagă, implicată fiind şi în peste 100 de proiecte de conservare marină. Cu peste un milion de membri şi acţionând în peste 30 de ţări, este desigur o organizaţie importantă… ceea ce nu înseamnă că nu ar avea şi critici. Dar aici privim lucrurile din perspectiva internetului: situl oferă multe informaţii interesante! Şi dacă cumva tema nu vă prea interesează, atunci săriţi măcar la sfârşitul acestui text pentru a afla despre minunatele wallpapere ce sunt oferite spre descărcare.

img307

Deşi situl vă invită să vă înregistraţi, impresia mea, după ce am navigat pe el încă de acum câteva zile, este că respectiva înregistrare nu vă aduce prea mult în plus. Modul de navigare în sit este poate punctul cel mai slab al sitului – şi am sperat că poate prin înregistrare (proces gratuit) lucrurile se schimbă. Nu, sunt aceleaşi meniuri care mai mult ascund decât înlesnesc accesul la informaţie. O cale de a naviga poate fi pornind de la Where we work, alegând apoi un continent şi continuând de acolo explorarea. Veţi putea găsi astfel zeci de articole despre diverse animale, plante şi ecosisteme. Câteva exemple: despre recifurile de corali puteţi citi aici, afla lucruri interesante sau vedea fotografii ori scurte filmuleţe precum cel de mai jos. Pădurile tropicale sau crocodilii ar putea fi un alte exemple.

Desigur, fiind situl unei organizaţii, informaţiile de ordin ştiinţific sunt amestecate cu ştiri din viaţa organizaţiei şi prezentări ale zonelor pe care le protejează. Dacă de aceea nu vă atrage ideea explorării acestui sit, îmi permit să vă recomand două secţiuni. Prima, Decorate Your Desktop, include wallpapere extrem de frumoase, dimensiunea maximă fiind 1280 x 1024. Da, apare logoul asociaţiei pe imagini, dar mi se pare un "cost" corect. A doua ar fi 2007 Photo Contest. OK, poate nu vă interesează să participaţi la concurs, dar vedeţi atunci cel puţin grupul Flickr asociat organizaţiei, unde sunt strânse peste 40.000 de fotografii. Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu unul pot sta ore în şir tot admirând fotografii (natura din fotografii, ca să fiu mai exact).

img308 img309

Navigare plăcută!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Bogdan spune:

    fain de tot… merita sa protejezi natura

    oare ce ar fi sa nu avem aceste minunate locuri de pe Pamant


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *