WobZip şi TinyLoad


WobZip este în acest moment un proiect care nici măcar sit propriu nu are, în stadiul de dezvoltare şi testare. Este însă un proiect care merită menţionat pentru că duce online o altă aplicaţie care în mod tradiţional suntem obişnuit să o avem offline, ca program: dezarhivarea de fişiere. Scenariul ar fi acesta: ai ajuns la un calculator care, fiind cu Windows XP, se descurcă cu fişiere ZIP, dar ai o arhivă 7z sau RAR sau LZH. Poate că arhiva e de 5KB… Te grăbeşti… Vei descărca un program de dezarhivare de sute de KB? Nu: dezarhivezi online! 🙂

img328

Limita arhivei este 100MB, ceea ce mi se pare normal (vrei să despachetezi ceva mai mare? mai bine descarci şi instalezi IZarc de exemplu). Încarci (upload) fişierul şi webaplicaţia va afişa o listă a fişierelor, care pot fi descărcate individual. Şi acum mai vin două lucruri excelente: 1) cu BitDefender se face o verificare dacă nu cumva în arhivă sunt viruşi; 2) se pot dezarhiva şi fişiere online! Da… De ce să descarci să zicem o arhivă de 50MB unde e un singur fişier MP3 care te interesează? Despachetezi online şi descarci doar ce te interesează! Hei: excelentă idee!

http://wobzip.zitr.us/?type=url&url=http://www.cnet.ro/wp-content/uploads/tutoriale/diverse/cycle/cycle.zip

img329

Şi acum o altă webaplicaţie interesantă: TinyLoad. Ideea în spatele ei este simplă: ai un fişier important şi vrei să îl pui online pentru ca prietenii tăi să îl poată descărca (de exemplu un mic AVI de la o petrecere sau un set de poze arhivat de la ultima excursie). Sunt atâtea situri unde poţi publica fişiere şi alţii să le descarce, fără să îţi consumi lăţimea ta de bandă (presupunând că ai un sit). Dar de ce să publici la o singură locaţie când la două e mai sigur? Dar de ce la două sau nu la patru sau la zece? TinyUpload îţi permite ca tu să publici un fişier o singură dată, dar pe mai multe situri (de găzduire de fişiere) deodată! Hei: iarăşi o idee excelentă!

img330


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    O aplicatie complementara WobZip, deci nu spre dezarhivare ci spre arhivare online, este oferita la adresa web: http://www.zip-online.net/
    Nu este necesara inregistrarea, sunt suportate cinci fisiere, fiecare a 650 kb si rezultatul poate fi descarcat sau receptionat prin email.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *