FileBox.ro: 2GB pentru fişiere


FileBox.ro este un proiect tinerel (domeniu activat la sfârşit de august 2007), dar care este atrăgător prin simplitatea interfeţei şi puţin confuz prin introducerea unor formule de calcul în baza cărora un fişier are viaţă cu atât mai lungă cu cât este… mai scurt. Da, FileBox.ro nu este pentru găzduirea fişierelor pe viaţă (cel puţin până nu introduc şi nişte opţiuni mai avansate, contra cost). În schimb el este excelent pentru a salva temporar nişte fişiere sau pentru a le pune pe web pentru ca prietenii să le poată descărca.

img339

Un fişier de 300MB-1GB va avea viaţă doar 48 de ore, aşa că mare atenţie. Este foarte recomandabil să citiţi pagina cu întrebări frecvente, respectiv cea care prezintă diferenţele între folosirea serviciilor cu cont şi fără cont. Fişierele de până în 50MB vor fi păstrate timp de 30 de zile (după publicare, dacă v-aţi deschis cont, veţi putea consulta "viaţa" fişierelor). Există un sistem de puncte bonus care vă permit să prelungiţi viaţa unor fişiere pe server (mai mult, există şi o competiţie, bazată tot pe aceste puncte bonus, cu premii).

Publicarea fişierelor este simplă, procesul e intuitiv, iar la testele pe care le-am făcut lucrurile s-au mişcat satisfăcător de repede. Dacă publicaţi fotografii ele pot fi grupate în albume şi văzute ca atare. Toate fişierele sunt într-un fel publice… dacă ştii adresa lor (care include un string generat aleator). Dacă doriţi să fiţi mai sigur de fişierele Dvs, puteţi să puneţi parole. Cu un cont puteţi şi să ştergeţi fişierele publicate (oricum în final ele vor fi şterse).

img340

Foarte important: reţineţi că fişierele sunt automat şterse la terminarea perioadei de "viaţă" (ce se întinde de la 2 la 30 de zile, maxim 365 de zile oricâte puncte bonus aţi avea). FileBox.ro are avantajul de a avea interfaţa în română (cu mici excepţii) şi de a fi foarte practic pentru diverse situaţii: un backup (dar nu vă bazaţi exclusiv pe FileBox), schimb cu colegii, regăsirea unor fişiere între casă şi serviciu… După ce va deveni mai popular vor apare inevitabil reclamele, dar este normal. Ar fi excelent dacă reclamele sau alte metode de venit vor face în timp ca la acest proiect actualele limite (de "viaţă") să crească. Pentru majoritatea dintre noi şi în majoritatea situaţiilor şi oferta actuală este suficientă.

PS: Dacă vreţi ca fişierele să nu vă fie şterse, nu uitaţi de DivShare, soluţia noastră preferată pentru hosting de fişiere.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *