PDF-XChange Viewer


Umblă zvonul că ar exista un program mai bun decât Foxit Reader, aplicaţia pentru citit fişiere PDF pe care o folosesc de vreo doi ani în principal pentru că se deschide mult mai rapid decât masivul Adobe Reader. E vorba PDF-XChange Viewer, o aplicaţie care mi-a atras atenţia de la instalare cu ceva: "vorbeşte" româneşte! Probabil aţi sesizat că am un fix din a semnala aplicaţiile ce suportă limba română: personal mă "înţeleg" bine cu engleza, dar cum nu e limba noastră naţională nimeni nu are datoria să o înveţe aşa că mi se pare normal să ne bucurăm când un program are interfaţa şi în română.

img364

Am să pun răul înainte: PDF-XChange Viewer, pe lângă că are un nume destul de greu de memorat (faţă de Foxit), are trei hibe: 1) trebuie instalat şi kitul e mare (nu ca Adobe Reader, dar mai mare decât Foxit, care are şi versiune portabilă); 2) ocupă mai multă memorie; 3) nu se lansează chiar aşa rapid ca Foxit. Toate minusurile au o explicaţie: programul este mai îngrijit ca Foxit şi are mai multe facilităţi: de aceea e nevoie de un kit mai mare, de mai multă memorie RAM ocupată şi de timp mai mult de lansare. Aşa că… vă lipseşte ceva folosind Foxit? Dacă răspunsul este "nu", nu aveţi motiv să încercaţi PDF-XChange Viewer.

img363

Dar ce aduce nou? Captura de mai sus vă arată că interfaţa arată mai bine. Un mare plus: suportă taburi, ceea ce înseamnă că nu trebuie să aveţi Foxit deschis de 10 ori pentru 10 fişiere PDF. În PDF-XChange Viewer vor fi în schimb 10 taburi. Dacă în Foxit vreţi să folosiţi unele facilităţi speciale (adăugare de notiţe, subliniere pasaje şi altele) declanşaţi de fiecare dată o obsedantă fereastră ce vă aminteşte că folosiţi un produs gratuit, dar există unul comercial mai performant. În PDF-XChange Viewer aceste facilităţi sunt incluse, gratuit, fără mesaje ataşate. Foarte elegant poţi sublinia câteva rânduri… şi foarte uşor poţi şterge apoi acea subliniere.

Concluzia? PDF-XChange Viewer este o aplicaţie frumoasă. Fiind în română nu ai mari probleme cu "învăţarea" ei. Pentru cei care doresc doar să citească PDF-uri, cred că Foxit rămâne de preferat. Cei care însă folosesc PDF-urile pentru studiu, îşi trec notiţe, comentarii proprii, sublinieri, desene… PDF-XChange Viewer e de preferat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *