4xM cu Google AJAX Search API


Pe vremuri pe care mulţi dintre cititorii noştri nu le-au prins, era o rubrică intitulată 4M, adică „Mult Mai Multă Muzică”. Era vremea când prin muzică se înţelegea Corina Chiriac, Marius Ţeicu, Dan Spătaru şi alţii. Astăzi când spunem muzică mulţi se gândesc la YouTube aşa că vă propun să vedem cum putem insera „mult mai multă muzică” cu YouTube, nu doar un videoclip (şi related videos oferite de meniu).

Ne vom folosi de Google AJAX Search API şi mai exact de produsul AJAX Video Bar. De acolo puteţi în câteva secunde să aveţi un cod gata de inserat în paginile web cu o bară orizontală sau verticală de imagini. Aceasta dacă mergeţi pe mâna vrăjitorului (wizard), caz în care, dacă doriţi piesele lui James Blunt, debifaţi canalele populare, ştergeţi canalele YouTube şi la expresii pentru căutare scrieţi „James Blunt”. Atât! Codul va fi generat şi gata de folosit.

Webmasterii cu ceva experienţă pot însă jongla cu diverşi parametri. Pentru aceasta trebuie parcursă însă scurtuţa documentaţie. Puteţi opta pentru thumbnail-uri mai mari sau mai mici, pentru videoclipuri mai mari sau mai mici, mai multe sau mai puţine. Puteţi, am spus deja, să aveţi bara verticală sau orizontală. Chiar şi textul de încheiat vizionarea poate fi configurat (vedeţi string_allDone).

Puteţi opta nu doar pentru o expresie la căutare ci mai multe. Eu de exemplu am pus executeList : [„kate melua”, „james blunt”] iar lista poate fi completată şi setat timpul de schimbare de la o căutare la alta. Dacă vă uitaţi mai jos veţi vedea 10 secunde selecţia cu Kate Melua şi 10 secunde selecţia cu James Blunt. Practic cu acest script puteţi să reuniţi într-o pagină toţi artiştii preferaţi!

Vizionare plăcută 😉 !

Incarc videoclipurile…Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *