Flip 3D şi sub Windows XP


Nu ştiu câţi dintre utilizatorii de Windows Vista folosesc Flip 3D sau l-au dezactivat. Arată bine, dar cei care vor viteză probabil se întorc la clasicul meniu de comutare între aplicaţii. Iată că mai nou şi utilizatorii de Windows XP pot gusta Flip 3D (şi poate în cele din urmă renunţa la el 😉 ). Există cel puţin două aplicaţii care permit aceasta.

image

Prima este Shock Aero 3D. Ultima actualizare a fost chiar acum câteva zile. Programul – cel puţin la mine – a funcţionat greoi dar impresionant la capitolul estetic. Există diverse opţiuni, care permit afişarea aplicaţiilor fie în stivă 3D fie într-o grilă (vedeţi capturile de mai jos), iar fundalul poate fi lăsat cel al Windows-ului sau pune de exemplu un tunel animat. Există o singură fereastră de configurare în care sunt diverşi parametri cu care vă puteţi „juca” pentru a alege funcţionarea care vă place. (Atenţie: programul cere înregistrare! Nu vă panicaţi: daţi click iar în pagina web daţi ce activă fictivă doriţi şi veţi avea acolo afişată cheia de activare. Nu este nevoie – la versiunea testată de mine cel puţin – de indicarea unei adrese de email reală.)

image  image

Mult mai rapid s-a descurcat pe calculatorul meu WinFlip. Ambele programe din fericire nu solicită instalare, deci despachetaţi şi testaţi. WinFlip este disponibil în mai multe limbi (română încă nu) şi are unele lucruri în plus şi altele în minus faţă de programul precedent. Configurările sunt organizate în trei secţiuni: Key Operations, Mouse operations şi Others. Spre deosebire de programul anterior puteţi de exemplu să alegeţi dacă efectul să fie declanşat la Win+Tab sau la Alt+Tab. Paleta de efecte este mai mică: după cum vedeţi mai jos pentru moment puteţi doar opta între capturi mai mari sau mai mici pentru aplicaţii. Opţional puteţi include desktop-ul între aplicaţiile care defilează. În plus se asociază litere aplicaţiilor, astfel că Win+Tab şi C va activa rapid a treia aplicaţie. Factorul viteză m-a făcut să declar WinFlip favoritul meu. Dar evoluţia acestor programe trebuie urmărită în continuare, căci cine ştie ce surprize ne rezervă viitorul.

  image  image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Aj4x spune:

    Am testat si eu programele dar sincer pt cineva care are 7 ferestre deschise in acelasi timp si zboara de zeci de ori intre ele nu le indic. Cel putin mie mi s-a blocat calcu si depasesc cu mult cerintele pt win vista. Oricum keep up the good job.

  2. dragosh spune:

    Si eu am „testat” ca sa spun asa acest program pe Windows XP si sincer sa fiu nu mi s`a blocat pc-ul de loc! Ba chiar a mers la fel de bine. Dar daca vreti o interfata 3D pentru desktop eu v-as recomanda MADOTATE (nu e nevoie de bani capabil pe vista y xp) sau pentru ceva mai „performant” care nici acesta nu ingreuneaza procesarea dar din pacate are nevoie de o licenta pe care se poate cumumpara SPEREXP / http://www.spheresite.com (l-am incercat pe XP) n-am idee cum reactioneaza si pe vista.
    Oricum pt acest program Flip 3D are un vot dl mine 😀 .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *