Citeşte mai târziu… de la IdeaShower


Un sit despre care scriu astăzi mai multe bloguri este IdeaShower.com. De unde acest titlu de sit? Din curiozitate am citit pe diagonală blogul şi am găsit explicaţia: autorul pretinde că face duşuri lungi… pentru că acolo îi vin ideile bune. Nimic neobişnuit, nu? Tradiţia a fost probabil începută de Arhimede care făcând baie a descoperit o lege fundamentală pentru hidrostatică. Dar oare cu ce idee genială vine autorul lui IdeaShower.com? E vorba de un supliment FF: Read it Later.

image

Mulţi probabil când navighează pe web şi găsesc ceva interesant pun un semn de carte (bookmark) pentru a găsi linkul mai târziu, când vor avea timp să îl aprofundeze. Astfel semnele de carte se pot înmulţi exponenţial, reţinând adeseori informaţii inutile, nevaloroase. Şi aici vine ideea: semnele de carte temporare să fie create separat de semnele de carte din Firefox. Când găseşti un articol interesant îl adaugi la lista de lectură (butonul Read Later). Se poate adăuga o pagină deschisă într-un tab, dar şi legături nedeschise, cu click dreapta şi alegând din meniul contextual. După ce aţi parcurs siturile favorite vine momentul lecturii. Articolele se găsesc cu ajutorul celuilalt buton, Reading List. Le poţi citi pe rând, iar marcând „citit” un articol el dispare din lista de citit. Dacă un articol prezintă interes îl puteţi salva în unul dintre numeroasele situri de bookmarking.

Nu am testat extensia FF, dar reacţiile pe diversele bloguri consultate sunt destul de pozitive, cu diverse observaţii. Autorul rămâne să răspundă faimei cu care tocmai s-a ales şi să facă mai bună această extensie. Acum să îl auzim chiar pe autor prezentându-şi ideea.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. -Hawkeye- spune:

    Foarte utila extensia 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *