Comunitatea dă soluţii la probleme


Există pe internet nenumărate forumuri axate pe diverse teme de interes, unde dacă ai o problemă o poţi pune şi spera într-un răspuns. Fie că e o problemă de medicină sau drept juridic, de mămică proaspătă sau programator înveterat. Noi să ne oprim la două spaţii mari: utilizatorii de calculatoare (generic) şi webmasterii (specific). Pentru primii iată o idee interesantă: Bug.gd (vă întrebaţi ce ţară are domeniul "gd"? este o ţară insulară a cărei teritoriu a fost descoperit în 1498 de Cristofor Columb… America nu e… deci? dacă nu aţi ghicit răspunsul e aici).

img444

Utilizarea este simplă: ai un mesaj de eroare (generat de vreun program, de Windows ori poate navigând pe net)? îl copiezi ca text (de regulă mesajele de eroare nu permit marcarea şi copierea, deci trebuie copiat manual) şi îl introduci pe acest sit, alături de adresa ta de email. Apoi speri că printre cei care se vor uita la erorile trimise de alţii, ca tine, se va găsi şi unul care să o înţeleagă şi, mai important, să îţi propună o rezolvare concretă. E o abordare interesantă. Pasionaţii de calculatoare cu chef de vorbă vor prefera în continuare forumurile (sau blogurile) pentru ca să aibă spaţiu să se întindă. Cei care însă doresc operativitate maximă (şi vorbărie zero) se vor ralia probabil acestui proiect unde poţi fi de folos altora fără să pierzi prea mult timp. Dacă proiectul va rezista măcar un an, va strânge o bază de date importantă de probleme şi soluţii. Până atunci e doar un experiment interesant. (Primul lucru dacă aveţi un text de eroare: căutaţi-l pe Google… în 99% din cazuri au fost alţii ce s-au confruntat cu ceva similar… şi în AlfaBeta% din cazuri alţii au găsit rezolvare.)

Al doilea sit pe care vi-l propun se adresează strict webmasterilor. RefactorMyCode.com, după cum ne spune şi numele, nu se adresează celor care au probleme şi vor o rezolvare ("nu ştiu cum să sortez un şir, cine îmi dă codul?"), ci celor care au deja un cod şi fie doresc o optimizare a lui (pentru o execuţie mai rapidă), fie doresc corectarea unui bug. Vorbim din nou de un proiect tânăr, căruia – ca la vinuri 😉 – cred că doar vechimea îi va putea da o valoare deosebită. Ceea ce nu înseamnă că nu vă poate fi imediat, chiar acum, de folos. Aveţi un cod PHP sau JavaScript sau Python sau C++ (sau, sau, sau…) în care ceva nu merge bine? Propuneţi-l spre analiză.

img445


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *