ADrive.com: uite 50GB pentru tine


Mai multe bloguri semnalau astăzi apariţia unui sit care promite să revoluţioneze ideea de "depozitare şi copie de siguranţă online". ADrive.com oferă nu mai puţin de… 50GB gratuit. Şi doresc să ofere mai mult. Microsoft cu al său SkyDrive, ce dă 1GB, arată comic prin comparaţie. Iar Google stă şi mai rău (oferind 0GB la capitolul hosting generic).

img477

Am testat serviciul ADrive şi serviciul se mişcă repede (de fapt a mers cu viteza maximă a conexiunii mele la internet; unii cu viteză la net mai mare s-ar putea să dea de limite). Nu mi-aş încredinţa acestui serviciu fişiere vitale cel puţin până când nu mai trec câteva luni (sau până când nu îl cumpără… Google?). Dar pentru alte fişiere (mai ales dacă trebuie să depozitezi – ceva nu foarte important sau ca soluţie secundară – între casă şi servici) merită folosit. Este intuitiv şi simplu. Poate tocmai de aceea nu are o documentaţie? Nu, nu cred că este aceasta explicaţia. Probabil tot "tinereţea" de vină. Am tot căutat dar nu am găsit nicăieri nici un cuvânt de exemplu despre limita maximă a unui fişier. Cei de la DownloadSquad au încercat să publice un fişier de 2GB şi nu au fost opriţi, semn că poate într-adevăr nu există limită a fişierului de publicat.

Pentru moment publicarea se face exclusiv prin interfaţa web. Dacă ADrive doreşte "to revolutionize online storage and backup" va trebui să ni se pună la dispoziţie o aplicaţie desktop care să permită upload rapid la directoare întregi, poate şi funcţii de sincronizare. Va fi aşa? Stăm cu ochii pe ei şi vom vedea… (La final să spunem că Filebox.ro, despre care am scris recent, a ridicat limita de la 2GB la 3GB.)

img478


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 2,50 din 5)
Se încarcă...

9 comentarii

 1. Aj4x spune:

  Nust cam care e viteza la voi dar la mine uploadeaza destul de urat! 9 kb/s (am Rds fiberlink). Sa speram ca va venii ziua cand ispurile din romania ne vor lasa sa ne bucuram indeplin de net.

 2. bogdan spune:

  hah, foarte tare curand imi instalez linux in memoria ram si hdd folosesc de la ei ^^ glumeam… cel putin cu partea hdd-ului 🙂

 3. -Hawkeye- spune:

  Viteza e cam mica si la download si la upload. Si in timp ce se aduna mai multa lume probabil o sa fie si mai mica…
  Eu am 90KB/s download si 30KB/s upload.
  50GB sunt totusi 50GB

 4. gabriel spune:

  Salut Radu… ma intereseaza subiectul asta, mi-am facut cont la ei… dar nu reusesc sa uploadez nici un fisier. Am o „eroare”: Only ‘basic’ authentication is supported.
  Ce vrea sa spuna???? … ca nu inteleg. Nu vrea sa ma lase sa uploadez nici muzica, nici filme…
  Mi-am creat un folder, am incercat in toate chipurile… nu-mi merge. Stie cineva ce se intimpla???? Va rog… AJUTOR!!!!!!!!!

 5. moroshan spune:

  Cineva, totusi, tipa dupa ajutor… Daca tot este rubrik pentru asa ceva poate se (si) gaseste cineva sa raspunda. Ma intereseaza aceeasi chestiune! MULTUMESC… anticipat! Poate, asa, am noroc si io…

 6. radu.capan spune:

  Acoperim sute de subiecte… mi-e imposibil sa revin asupra lor dupa cateva luni pentru a „depana” una si alta. Pot spune doar ca la momentul scrierii articolului lucrurile stateau cum am notat. Nu e un serviciu pe care sa il folosesc regulat (nu l-am mai folosit de atunci deloc) deci chiar nu stiu daca intre timp s-a schimbat ceva.

 7. addy spune:

  Actualmente (nov. 2008) se misca deja foarte slab, poate si din cauza ca e vb de partea gratuita a serviciului – probabil pentru payed au alta intrare-iesire. Download-upload merge acceptabil dar accesul la fisiere se face greoi si browsingul la fel.

 8. Valentin spune:

  Am folosit ADrive.com acum mai bine de un an, este ok. Problema apare atunci cand incarci un folder cu o gramada de poze, daca vrei sa ti le descarci inapoi in PC, nu poti descarca tot folderul, trebuie sa iei poza cu poza. Poate acum e altfel. Acum nu-mi mai foloseste ADrive.com, am cateva domenii si spatiu nelimitat; pot „depozita” acolo tot ce vreau… De asta se bucura si cativa prieteni de ai mei.

 9. Petru spune:

  Am incercat sa-mi fac cont pe ADrive si nu am reusit sa bag o parola. Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un exemplu de parola.
  Multumesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *