GiveAwayOfTheDay în propriile pagini


Vă amintiţi de GiveAwayOfTheDay.com? Este acel sit care în colaborare cu diverşi producători de software oferă zilnic gratuit câte un program şi un joc comercial. Care este şmecheria? Nimic negativ, e doar o metodă de expunere a produselor. Există totuşi un fapt negativ: programul poate fi instalat doar în ziua ofertei, ceea ce înseamnă că dacă ai reinstalat sistemul de operare sau vrei să pui programul la un prieten pe calculator într-o altă zi… nu se poate. Am semnalat de-a lungul timpului zeci de programe şi jocuri interesante, unele chiar excepţionale, dar evident că multe sunt… neglijabile. (Şi vom mai semnala.)

img486

Oricum, dacă aveţi un sit şi doriţi să atrageţi vizitatori puteţi să… oferiţi gratuit ceea ce oferă GAOTD gratuit. Da, da, da… Încă de la început GAOTD a oferit modalităţi (ticket-uri) de a include în propriile pagini un mic cod ce arată oferta zilei. Dar opţiunile de configurare sunt limitate. Apoi special pentru webdeveloperi a fost lansat GiveAway Feed Service. Sunt două modalităţi de utilizare: a unui feed (deci fişier XML) sau a unui script (JavaScript). Feed-ul (diferit de feed-ul GAOTD!!!) oferă spre deosebire de soluţia JScript informaţii despre mai multe oferte recente (inutil, nu? ţinând cont că doar oferta zilei e utilă). Aţi dedus: dacă folosiţi JScript veţi avea acces doar la ultimul produs oferit gratuit.

De test am încropit o pagină pe CNet.ro, vedeţi aici, unde puteţi consulta zi de zi ce oferă gratuit GAOTD. După cum veţi vedea în acea pagină se pot obţine informaţiile de bază:

– numele produsului
– firma producătoare
– ore şi minute rămase valabile în ofertă
– captura (prea mică) a produsului
– preţ (în condiţiile extra-ofertă)
– descriere
– link pentru descărcare
– şi altele

Tot ce trebuie să faceţi este folliţi un include pentru fişierul JS (pentru programe XML şi JS e disponibil în mai multe limbi), precum cel de mai jos pentru jocuri,

http://export.giveawayoftheday.com/game.js

şi apoi să fructificaţi valorile. De exemplu gaotdObj["url"] va oferi URL-ul ultimului joc. Atenţie: se oferă şi link-urile directe spre descărcare, ceea ce înseamnă că vizitatorii pot 1) să afle de pe situl Dvs despre ultimele oferte; dar şi 2) să descarce programul sau jocul chiar de pe situl Dvs! Puteţi vedea sursa paginii noastre, cnet.ro/gaotd, pentru alte detalii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *