Harta României pe Google, Yahoo şi Microsoft


Astăzi am fost într-o delegaţie în Ileanda, trecând la întoarcere prin Tihău, Băbeni şi alte localităţi "mari". Ajuns acasă am fost curios – cum nu eu am condus maşina – să văd pe unde am mers (mă recunosc un afon la geografia la nivelul localităţilor mai mici şi satelor). Am căutat cu Google şi… nimic. Am căutat cu Yahoo şi… nimic. Am căutat cu hărţile oferite de Microsoft şi… am găsit! În captura a doua din acest material vedeţi zona dintre Zalău şi Cluj: în ordine Google, Microsoft şi Yahoo.

img488

Aş fi dorit ca (fan Google ca) Google să îmi dea cele mai multe detalii, dar din păcate – deşi la câteva săptămâni tot mai intru pe Google Maps cu speranţa că vom fi mai "detaliaţi" – situaţia este jalnică. Nici hărţile de la Yahoo nu spun mult mai mult despre spaţiul nostru. În schimb jos pălăria în faţa la Live Maps. Am putut cu motorul de căutare să găsesc localităţi nesemnificative (adică mici). Cu siguranţă dacă veţi da ceva extrem de izolat şi mic s-ar putea să nu apară pe harta de la Microsoft, dar faptul că am găsit Tihău şi Băbeni (nu vreau să îi jignesc pe cei din aceste localităţi) mi-a fost suficient pentru a declara câştigătorul: compania lui Bill Gates.

img487

Am putut să caut de exemplu drumul dintre Cluj şi Ileanda, prezentat în captura de mai jos.

img489

A fost imposibil să fac aşa ceva cu hărţile de la Google sau de la Yahoo. Dar ca idee am încercat drumul Cluj-Dej. Rezultatul îl vedeţi mai jos.

img490 img491

Ştiu că există soluţii şi româneşti de hărţi – nu doar rutiere. Cineva indica la un moment dat un proiect parcă al CFR cu harta României detaliată. Am să vă rog prin comentarii să împărtăşiţi servicii care cât de cât seamănă cu cele de la Google, Yahoo şi Microsoft, dar limitate sau mai bine spus dedicate spaţiului geografic naţional.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Sorin Agrigoroaei spune:

  Asa este. Din pacate Google sta cel mai prost la acest capitol, pentru ca de exemplu, nu are drum intre Cluj si Zalau !!! Chiar va rog sa verificati. Iar mapele de la Yahoo nu stie de „Calarasi, Ro” si „Jibou, Ro”, ca fiind inexistente. Mare suparare am pe Google care a reusit sa ma dezamageasca in fata unei solutii de la firma care nu pot sa spun sincer ca o agreez. Obiectiv privind acest aspect, nota 10 pentru Live Search Maps de la Microsoft, si nimic pentru ceilalti. Precizez ca, personal ma intereseaza doar traseele din Ro, restul fiind doar curiozitate …

 2. Sorin Neagoe spune:

  Exista map24.ro care da si driving directions, unele nu foarte bune…dar functioneaza.
  Punctele de plecare/sosire se specifica sub forma de Nume_strada, Bucharest, Romania.

 3. mihai.floran spune:

  Ce e chiar interesant la Map24 este că ştie şi străzi, cel puţin în Cluj îmi spune cum să ajung de la mine de acasă până la ieşirea din oraş sau la destinaţie.

  Din păcate nu ştie că unele străzi sunt cu sens unic 🙂 .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *