PollDaddy 2 pentru chestionare


Webmasterii cunosc probabil deja situl PollDaddy.com, care le permite să creeze rapid chestionare (sondaje, sau cum doriţi să le spuneţi) şi să le insereze în propriile pagini. Şi deţinătorii de bloguri pot folosi aceste chestionare în sidebar de exemplu, pentru a testa gusturile sau opiniile cititorilor. Iată că recent PollDaddy a fost relansat (ca PollDaddy 2) cu noi facilităţi, ridicându-ne astfel mingea la fileu pentru a-l prezenta.

img536

Am spus deja ce oferă PollDaddy. Să vedem cum. Din fericire procesul este intuitiv. Va trebui să vă deschideţi un cont (e gratuit) care vă permite să controlaţi toate chestionarele. Există şi conturi pro (comerciale) cu facilităţi avansate, dar nimic extraordinar pentru un webmaster mediu. Evident că chestionarele au un mic link cu PollDaddy, care nu apare când se foloseşte un cont comercial, dar respectivul link nu este prea bătător la ochi.

Când vă definiţi un chestionar porniţi desigur de la o întrebare şi daţi o listă de răspunsuri posibile. PollDaddy permite diverse moduri de operare: în cel clasic există un singur răspuns. Dar dacă întrebaţi vizitatorii în ce zile să puneţi nu ştiu eu ce rubrică? PollDaddy permite şi setarea pentru ca chestionarul să accepte mai multe răspunsuri. În fine, opţional se poate adăuga şi un câmp "alt răspuns" pentru ca respondentul să indice ceva neinclus între variantele de răspuns. De pe sit puteţi urmări rezultatele, aşa cum puteţi vedea şi din captura de mai jos. Datele pot fi exportate (CSV, XML) dacă sunt valoroase. Conturile comerciale permit şi o analiză a respondenţilor (probabil ţara după IP şi altele).

img537

După ce aţi definit un chestionar aveţi patru metode de folosire: 1) cod JScript (pentru majoritatea siturilor); 2) flash (pentru MySpace şi alte situri ce interzic folosirea de JScript); 3) link (adică nu e integrat în propriul sit); 4) publicare automată (prin metoda WildFire). Există mai multe template-uri pentru chestionare, iar dacă sunteţi foarte pretenţios cu cunoştinţe CSS puteţi să vă creaţi un "stil" propriu (găsiţi la Poll Styles). Atenţie: PollDaddy permite să vă definiţi atât chestionare cu întrebare unică (Poll) cât şi cu multiple întrebări (Survey). Ceea ce m-a entuziasmat cel mai mult la versiunea 2 a acestei aplicaţii pentru webmasteri este introducerea pachetelor de/pentru limbi. Nu, PollDaddy nu vorbeşte pe româneşte, dar puteţi adăuga un pachet propriu în care traduceţi expresiile vizibile (View Results, Total Votes şi altele).

Închei cu o demonstraţie (funcţională şi de actualitate 😉 ):


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. WhiteWolf spune:

  O singura si majora deficienta ar cam fi posibilitatea de votrare LA INFINIT de pe acelasi i.p. daca, – sub Firefox- se face un simplu „clear private data” si apoi un reload la intraga pagina care include si chestionarul. Ceea ce, sa recunoastem, scade mult din precizia si relevanta rezultatelor finale.

 2. jürgen.toth spune:

  Un serviciu de chestionare gratuite este oferit si la Toluna.com (acum cateva saptamani site-ul se numea DPolls.com)

 3. jürgen.toth spune:

  Sondaje free ofera si site-ul http://www.pollhost.com/
  Atentie: necesita inregistrare!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *