XP Service Pack 3 mai rapid


Vă amintiţi trecerea de la XP SP1 la SP2? Diverse publicaţii IT difuzau atunci gratuit CD-ul cu Service Pack 2. Probabil aşa va fi şi cu SP3, dar numărul românilor cu conexiuni bune la internet a crescut, aşa că eu cred că cei mai mulţi vor face actualizarea prin Windows Update. De fapt XP SP3 este deja disponibil şi chiar prin Windows Update. Asta dacă vă număraţi printre persoanele alese pentru teste de Microsoft. Dacă nu… puteţi pretinde că sunteţi! 😉 Şi nu, nu este nimic ilegal.

img561

Tot ce trebuie să faceţi este să adăugaţi o înregistrare în regiştri, care să facă Windows Update să creadă că sunteţi unul dintre cei implicaţi în teste. Respectiva modificare în regiştri a apărut deja pe n situri. Voi publica însă fişierul WindowsXPSP3Hack.cmd pe care îl puteţi descărca şi cu un dublu click aţi încheiat cele de cuviinţă. Dacă veţi deschide cu Notepad fişierul veţi vedea mai multe linii: prima şterge datele din regiştrii privitoare la SP3 (dar dacă nu aţi mai testat SP3 nu face nimic de fapt); a doua face adăugarea de care spuneam; iar celelalte două sunt mai de decor. Dacă aţi făcut dublu click pe fişierul cmd ar fi bine să reporniţi calculatorul. Windows Updates, dacă este opţiunea activă, va sesiza existenţa unui update cam de 80MB.

img563

După instalare veţi avea XP SP3! Personal nu am de gând să fac pasul, pentru că vorbim de Release Candidate 1 şi nu de un produs final. Dar, în mod îmbucurător, unele teste arată că XP SP3 ar aduce o îmbunătăţire a vitezei cu 10%, deşi Microsoft lucrează la SP3 pentru rezolvarea unor buguri, nu la optimizare. XP SP3 – versiunea finală – va fi probabil disponibil anul viitor. Nerăbdătorii pot însă să îl aibă acum (dar nu uitaţi: e RC1!!!).

img562


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. -Hawkeye- spune:

  Totusi, e inca beta, deci un experiment riscant 🙂

 2. frexxl spune:

  mhh… acum il descarc…. om vedea mai incolo ce si cum.

 3. -Hawkeye- spune:

  Am auzit ca SP3 vine cu o chestie interesanta. Dupa 30 de zile iti cere licenta de Windows originala.
  Eu personal pot sa stau linistit in privinta asta 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *