Google: chat în grup şi unde mă aflu?


Blogul oficial pentru GMail anunţă astăzi că sistemul de "zâmbăreţi" (emoticons, smileys…) a fost îmbunătăţit, dar mai important, acum se poate organiza o mini-conferinţă de la trei prieteni în sus. Din păcate toate aceste noutăţi privesc exclusiv serviciul gen GTalk din GMail (şi doar conturile GMail cu versiunea nouă şi care nu folosesc IE6). Google ar trebui să facă pasul unificării: actualmente variaţii pe aceeaşi temă avem cu 1) sistemul de chat din GMail; 2) programul GTalk; şi 3) gadgetul GTalk. Fiecare cu plusurile şi minusurile lui… de ce nu o singură (web)aplicaţie?

img564

Nu am ajuns să testez dar blogul GMail spune că este simplu să porneşti o mini-conferinţă. Din Options indici adresele de email ale prietenilor şi poate începe discuţia! Sunt diverse situaţii în care o problemă vrei să o vorbeşti în trei sau mai mulţi, iar limitarea la discuţii în doar doi poate fi atunci enervantă. Abia aştept aşa ceva implementat în GTalk.

Ar fi apoi de semnalat diverse noutăţi legate de hărţile de la Google. Acum o săptămână spuneam că pentru România harta Google este foarte slabă. Opinia rămâne aceeaşi, practic fiind vorba de puţine informaţii şi de mari spaţii albe (mă rog, de fapt spaţii gri). Dar am constatat de câteva zile că prin interogarea altor servicii de hărţi. Vedeţi mai jos un exemplu: localitatea Vima Mare este necunoscută pentru Google Maps, dar în schimb cunoscută pentru MapLandia.cz şi MapLandia.com, ceea ce permite totuşi o localizare. Apoi tot captura de mai jos vă arată o altă noutate: în locul la butonul Hybrid acum avem butonul Terrain, care conservă informaţiile despre nivele (înălţimi) iar în oraşe(le mai mari) oferă profilurile clădirilor mai importante.

img565

Hărţile de la Google devin tot mai populare (nu neapărat pentru noi, atâta timp cât România este menţinută la acest nivel slab de informaţii), acum vreo lună (sau mai mult?) ele ajungând în unele staţii de benzinărie din SUA, permiţând celor care au nevoie de orientare să găsească acolo un ajutor. Cine nu şi-ar dori ca şi la noi să poţi opri la o benzinărie şi pe un dispozitiv gen automatul pentru carduri să poţi să consulţi o hartă digitală? Va mai trece însă ceva vreme până atunci. Absolut fără nici o legătură şi ca diversiune vă indic acum un… joc creat pe baza la Google Maps. Îi spune Map of The Dead, un nume suficient de macabru pentru un proiect ce arată că programatorii pot scoate un joc şi din piatră seacă (oriunde ar fi ea pe hartă).

img566 img567

Şi ajung acum la vestea proaspătă: Google Maps a lansat My Location (beta). Cum legătura practică cu muritorii de rând de pe meleagurile noastre este cam redusă, să vedem demonstraţia:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *