Wufoo.com: Formulare rapide


Webmasterii ştiu că un formular înseamnă de regulă ceva bătăi de cap. Desigur e relativ simplu să faci un formular de contact, dar dacă numărul câmpurilor creşte şi varietatea lor, dacă ai pretenţii de validare a datelor (ex: adresele de email) şi dacă vrei ca în baza de date să nu salvezi prostii sau informaţii periculoase (gen iframe introdus într-un câmp textarea), atunci ai de lucru până când totul merge perfect. Sau… poţi apela la un formular făcut de alţii. Personal recomand Zoho Creator, despre care am tot vorbit şi am făcut şi un videotutorial. Dar o alternativă este şi Wufoo.com despre care scrie astăzi DownloadSquad.

img595

Care ar fi avantajele recurgerii la o astfel de soluţie? În primul rând realizarea unui formular este categoric mai uşoar, rezumându-se la drag and drop şi diverse configurări. Practic aceasta este o soluţie de care se vor bucura în primul rând începătorii, dar şi cei profesioniştii pot găsi în Wufoo un aliat. În câteva minute poţi avea un formular care, evident, poate fi integrat în propriile pagini. Datele transmise prin formular se salvează pe serverul Wufoo, unde se asigură şi un backup decent. Astfel practic ai acces la date/rezultate oriunde mergi şi ai internet. În plus Wufoo le afişează în moduri atrăgătoare şi utile (adică mai comunicative decât nişte cifre).

Există o serie de formulare pre-aranjate, dar evident în limba engleză. Sunt disponibile mai multe teme şi de fapt după cunoştinţe fiecare webmaster poate modifica aspectul formularului pentru a se integra cât mai bine sitului propriu. Acum să ajungem şi la părţile mai neplăcute: există diverse planuri tarifare pentru utilizarea acestor servicii. Unul din plan este gratuit şi permite 3 formulare, 10 câmpuri per formular şi 100 de folosiri pe lună (per ansamblu celor trei formulare). Pentru situri mici un astfel de plan poate prezenta interes. Altfel obligatoriu trebuie să apelezi la celelalte planuri, care costă maxim 199$ pe lună (au!), caz în care nu mai există limite. Atuul lui principal, versus Zoho, ar fi utilizarea mai uşoară. Dacă însă limitele vă sugrumă, mergeţi pe mâna indienilor de la Zoho. Merită!

img596 img597


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Formulare de contact va ofera si un serviciu aflat inca in faza beta, insa promitator: Contactify.com.

  2. jürgen.toth spune:

    La fel de simplu ca si Wufoo, si tot comercial, se pare ca este si urmatorul serviciu de formulare: Icebrrg.com.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *