Migrare de la GMail la GMail? Se poate!


Nu, nu m-am încurcat. Dacă doriţi să migraţi conturile dintr-un email GMail în alt cont GMail, se poate. De ce ar face cineva aşa ceva? Sunt mai multe scenarii posibile.

– Ion Popescu avea ion.popescu@gmail.com, o adresă pe care o ştiu toţi prietenii lui, dar şi duşmanii (care fie îl bâzâie pe GTalk fie îl inundă cu spam şi viruşi) aşa că vrea să îşi schimbe adresa. Îşi crează contul popescu.ion@gmail.com dar şi-ar dori să aibă acolo toate emailurile vechi. Se poate!

– Ion Popescu, cu ion.popescu@gmail.com, vreasă îşi facă o copie de siguranţă la actualul cont de email, drept pentru care îşi crează ion.popescu.copie@gmail.com unde îşi copiază emailurile din contul principal.

– Sau acelaşi Ion Popescu tocmai a cumpărat domeniul popescu.ro şi apelează la Google Apps pentru a avea emailuri cu domeniul propriu. Acum vrea să migreze emailurile în noul cont personalizat, de la Google, ion@popescu.ro. Poate!

Cum? Nu trebuie folosit nici un program ci doar un gadget ce se pune pe pagina iGoogle. Numele gadgetului: gXFER. Cu un click va fi pus pe pagină. Apoi daţi click pe Start Migration Online. În pasul doi completaţi adresa şi parola adresei vechi şi adresa şi parola adresei noi. Apoi click pe Start. Atenţie, în funcţie de numărul de emailuri transferul poate dura ore, poate chiar o zi. Trebuie deci răbdare. Practic aplicaţia în cauză face o citire POP3 din contul vechi în contul nou.

gXFER face deci transferuri GMail -> GMail, GMail -> Google Apps, Google Apps -> Google Apps, Google Apps ->GMail. Se conservă nu doar emailurile ci şi adresele (address book) şi etichetele (cele din filtre, mai puţin deci cele create manual). Documentaţia cu mai multe informaţii o găsiţi aici.

img604 img605


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *