Ribbonuri şi faviconuri


Dacă am vorbit ieri de badge-uri de ce să nu mergem mai departe cu ribbonuri şi faviconuri? Să vedem mai întâi ce sunt ribbonurile. Presupunem că aveţi un sit şi marea noutate este că aveţi mai nou blog. Doriţi să fie vizibil, pe fiecare pagină, fără să strice însă designul. Soluţia este să puneţi o "panglică" în colţul dreapta-sus, după cum vedeţi şi în exemplul de mai jos.

img612

QuickRibbon.com permite să adăugaţi o astfel de bandă în câteva secunde. Trebuie să indicaţi un text care să fie scris pe ribbon. Alegeţi tipul de caracter, dimensiunea şi culoarea. Apoi trecem la "panglică": din nou alegem culoarea, de fapt culorile, fiind vorba de gradient şi o bandă îngustă. Click pe Apply pentru a vedea cum arată ribbonul. Dacă vă place mergeţi mai departe: doriţi ca ribbonul să fie clickabil, conducând spre prezentarea noutăţii pe care o semnalaţi? Introduceţi atunci linkul şi specificaţi modul de deschidere. Apoi apăsaţi Generate Ribbon! şi gata: se va genera un scurt cod care trebuie inclus în pagina sau paginile sitului. Atât! Nu aveţi de salvat imagini sau CSS sau altceva… doar câteva linii de cod de introdus.

img613

Să trecem mai departe, la faviconuri. Subiectul l-am mai abordat chiar la început de an, dar de atunci au mai apărut alte opţiuni pentru generare. Jurgen ne recomandă Favikon.com şi GenFavicon.com (prezentat în captură mai jos). Utilizarea în ambele soluţii este simplă: se încarcă o imagine (de pe web, cu un url; sau local, un fişier jpg, gif sau png), apoi se indică bucăţica ce se doreşte să fie folosită pentru favicon, apoi se trece la generare. Foarte simplu. Mai rămâne să introduceţi o linie în secţiunea head a paginilor unde doriţi să apară faviconul (şi desigur trebuie publicat şi fişierul favicon.ico).

img614


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *