Cum să adaptezi o temă pentru WordPress


De mai bine de un, poate chiar doi ani, folosesc WordPress dar niciodată nu mi-am creat propria temă. Există pe internet o bogăţie de teme WP gratuite şi în plus nu este tocmai mare filosofie să iei o temă existentă şi să o modifici după propriile gusturi (vedeţi acest articol mai vechi). Şi totuşi sunt situaţii când ai nevoie de o temă (absolut) proprie. Poate ai găsit o temă în format HTML, ne-portată pentru WordPress. Sau poate pur şi simplu compui o temă proprie şi vrei să o pregăteşti pentru WordPress. Care sunt paşii? Hmmm… nu ştiu, nu am făcut niciodată.

image1

Dar ştie DezinerFolio 🙂 . Iată un excelent articol în care se explică paşii necesari. În primul rând desigur trebuie să aveţi tema scrisă cât mai curat în HTML, separând într-un fişier CSS structura ("scheletul") de detaliile de afişare (adică informaţiile despre fonturi, paragrafe, imagini, div-uri…). Apoi este recomandabil să aveţi instalat un server local şi suport pentru PHP (majoritatea webmasterilor au deja, fie că e vorba de Apache sau de IIS). Dacă aceste condiţii sunt îndeplinite puteţi trece la împărţirea designului în fişierele pe care le conţine tradiţional o temă WordPress. Indicaţiile din articolul amintit sunt clare şi nu cred că veţi întâmpina problele în urmărirea lor. Cândva le voi folosi şi eu, pentru că sunt foarte curios să fac odată pasul scrierii unei teme proprii.

Dar acum atât, iar pe post de final cea mai nouă temă de la DezinerFolio (altele le-am recomandat aici): dFlover (demo aici). Nu este ea pe gustul meu, dar poate va place unora.

img625


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *