Doar azi gratuit: Bee Icons şi Destiny Architect


M-am bucurat să văd că astăzi GAOTD oferă gratuit Bee Icons (2.6MB), un minunat program care vă permite să schimbaţi setul de iconiţe din Windows (nu şi din Vista), de care probabil v-aţi plictisit. Eu l-am obţinut gratuit acum câţiva ani, traducând interfaţa în română. Şi câteva luni am tot schimbat iconiţele: pe sit se pot descărca gratuit (dar utilizabile doar cu Bee Icons) zeci de teme excelente. În cele din urmă m-am plictisit să tot schimb iconiţele 🙂 dar oricum l-am folosit luni întregi deci îl recomand cu căldură. La Features mai apare limba română, deci probabil mai folosesc traducerea mea… sau a altuia dacă au actualizat între timp programul.

img635

Programul este simplu de folosit. Uitaţi-vă aici şi alegeţi o temă: ele vin sub forma unui fişier cu extensia bip, pe care îl poate deschide programul Bee Icons. Alegeţi seturile cu cât mai multe iconiţe dacă doriţi să aveţi de unde alege. Apoi puteţi aplica generic o temă sau alege de exemplu ce iconiţă să fie folosite pentru fişierele audio mp3 ori altele. Puteţi oricând să reveniţi la tema implicită a sistemului de operare, dar multitudinea de teme – puse la dispoziţie gratuit! – o să vă ţină ocupat câteva luni 😉 …

Privitor la joc, Destiny Architect (16MB), mi-a atras atenţia grafica lui (şi faptul că producătorul pare a fi acelaşi cu al jocului Flowers Story, atât de jucat la noi în casă). Nu am înţeles nimic din descriere aşa că l-am instalat pentru ca să mă lămuresc cum se joacă. Este un fel de Tetris, doar că acum cu piesele ce cad trebuie să umpli nişte "forme". De fapt în acest joc se vorbeşte de materiale care trebuie suprapuse peste nişte planuri. Da, construim! Inevitabil mai rămân spaţii necompletate, dar dacă nu sunt prea multe puteţi termina nivelul (dacă nu, îl reluaţi). Există şi unele piese speciale ori locaţii speciale. Eu nu am reuşit să găsesc cum pot întoarce o piesă, dar se poate ca această „facilitate” să fie disponibilă la nivele superioare. Atmosera este simpatică, totul fiind învelit într-o poveste pe care o puteţi citi sau ignora. Jocul nu este atât de uşor precum sună, dar cei mici îl vor îndrăgi.

img636 img637

Atenţie: programul şi jocul sunt comerciale. Astăzi sunt oferite gratuit prin Game.GiveAwayOfTheDay. Dacă încă nu cunoaşteţi oferta, iată ce trebuie să ştiţi:

– produsul este gratuit doar dacă îl descărcaţi astăzi şi îl instalaţi astăzi (un “astăzi” relativ: de fapt de la ora 10AM – ora României – a unei zile, până a doua zi dimineaţa la 10AM)
– rămâne gratuit până la prima reinstalare a sistemului de operare
– nu beneficiaţi de upgrade-uri sau sau suport tehnic din partea producătorului
– dacă l-aţi instalat după ce a trecut oferta, nu mai este gratuit (activarea nu funcţionează)
– chiar dacă aţi descărcat astăzi pachetul, nu îl veţi putea instala peste o lună, nici măcar pe propriul calculator
– pentru ca produsul să devină înregistrat (gratuit), trebuie să fiţi conectat la internet şi să lansaţi fişierul Activate.exe din arhiva descărcată
– gratuitatea se aplică doar pentru utilizări personale
– staţi cu ochii pe CNet.ro pentru a afla despre alte programe utile şi jocuri oferite gratuit – dacă nu ne citiţi la timp, cine ştie ce scăpaţi
– de regulă programele oferite gratuit sunt mici, utilitare, jocuri, screensavere (în nici un caz Photoshop sau Dreamweaver sau MS Office)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Vasile Danci spune:

    Help me plsssssssss! Am descarcat cele doua programe prezentate ptr a putea transforma un fisier PDF cu „cheie” in fisier WORD. N-am reusit sa fac asta!? Ceva nu e ok si tare am nevoie de niste date dintr-un PDF. Recunosc faptul ca nu sunt mare expert IT, insa am urmat pasii indicati dar…
    Multumesc ptr efortul dumneavoastra de a ne lumina in hatisul soft!

  2. radu.capan spune:

    Probabil faceti referire la articolul despre copierea din fisiere PDF protejate (aici). Foarte posibil – ca în cazul altora care au avut aceeaşi problemă – aveţi un fişier PDF format din imagini scanate, nu text. Puteţi afla simplu: puteţi marca cu mouse-ul un text (şi nu poate fi copiat)? Dacă da, atunci metoda merge. Dacă nu, e vorba de imagini reprezentând text şi atunci nu se poate cu metoda prezentată.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *