Sokoban cu mămăruţe


Uitându-mă pe Caiman.us după ceva jocuri noi gratuite am găsit unul din familia Sokoban dar combinat cu Blocks. Dar mai înainte, tot de acolo, un alt joc Sokoban, tradiţional (mai puţin personajul… o fi vreun arab?): Hard Ledix. Urmând linkul tocmai dat veţi putea să îl jucaţi online. Caiman.us l-a făcut însă şi sub forma unui executabil, dacă doriţi să îl aveţi offline, oricând: mergeţi la această pagină şi vedeţi joc linkul de download unde scrie no install. Puteţi alege oricând orice nivel (săgeţile mici roşii), puteţi tăia sau activa sonorul (boxa albă) şi relua nivelul cu Reset.

img683

Dar să revenim la jocul combinat. Dotty and Letty este un joc simpatic pentru cei mici, pe care vă recomand să îl descărcaţi de pe Caiman.us, căutând din nou linkul cu no install (nu ştiu alţii cum sunt, dar eu nu ţin să instalez un joc dacă îl pot pur şi simplu lua ca arhivă şi despacheta). Ce îl face diferit? Este un Sokoban pentru că aveţi de dus nişte cutii, doar că nu pe nişte poziţii anume: aici obiectivul este să formaţi un grup de minim trei piese, vecine pe laterală (nu diagonală), caz în care ele se sparg, dispar, ca la Blocks. Atenţie: trebuie să eliminaţi toate cutiile de la fiecare nivel, uneori însemnând să grupaţi patru cutii: dacă trei fac formaţia cerută ele vor dispărea şi veţi rămâne cu a patra în vânt. Există însă un buton de Undo. În plus aveţi la dispoziţie doi manevranţi, două mămăruţe, Dotty şi Letty, ceea ce este foarte util pentru că majoritatea nivelelor nu se pot termina cu un singur personaj. Aveţi un buton pentru a activa pe rând mămăruţele. Pentru cei care vor să fie mai operativi pot face totul din taste: Backspace pentru anularea ultimei mişcări şi Enter pentru schimbarea mămăruţei active. Evident deplasarea se face cu săgeţile. Nu desconsideraţi jocul: e o adevărată provocare pentru fanii jocurilor de logică. Desigur, copiii sunt primii vizaţi.

img684 img685

Acelaşi autor mai are un joc, Dotty Blinkeyes, pe care nu l-am testat dar care pare a fi tot o variantă de Sokoban, cu alte variaţii. Dacă v-a plăcut primul puteţi să îl încercaţi şi pe acesta.

img686


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *