Sudoku cu imagini


Zilele trecute am căutat dacă există un script pentru Sudoku pentru folosit în propriile pagini, dar care să meargă cu imagini şi nu cu numere. Nu am găsit chiar ce doream (scripturi de-a gata pentru webmasteri), dar am găsit diverse implementări, două reţinându-mi atenţia. Mai întâi e vorba de situl PictureSudoku.com, ce se prezintă destul de clar din nume. De pe acest sit puteţi juca online cu imagini cu fructe sau cu animale sau cu flori sau cu forme abstracte.

img689

Partea bună este că, deşi scriptul nu este oferit spre utilizare webmasterilor, aceştia pot totuşi să îl folosească inserând un cont dependent de acest sit. Clic pe Free Sudoku for your site, unde sunteţi invitat să indicaţi nouă imagini existente pe web. Am profitat de un set de iconiţe legate de sărbătorile de iarnă şi am făcut de test un Sudoku. Îl găsiţi online aici, dar îl voi şi include demonstrativ mai jos.

Înainte însă, iată a doua soluţie găsită pe web: cu imagini din Flickr! O primă problemă este că imaginile sunt luate aleator şi se poate să nu nimerească imagini suficient de diferite pentru a face un joc frumos. Pe de altă parte scriptul e puternic prin faptul că ne lasă să alegem dintr-o resursă uriaşă de imagini, putând indica un anume tag sau numele unui utilizator Flickr. Mai puteţi opta pentru imagini mai mici sau mai mari şi pentru diverse configuraţii Sudoku. Şi totuşi implementarea de pe PictureSudoku îmi place mai mult. Dar asta e opinia personală. Dvs reţineţi eventual cele două recomandări şi, dacă vă place Sudoku, iată că puteţi juca online şi cu imagini.

Iar acum jocul promis, realizat cu iconiţele de pe InterfaceLift.com şi scriptul de pe PictureSudoku.com.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *