WordPress: Administrator pentru baza de date


Am scris în iunie anul curent un articol despre pluginurile WP ale lui GaMerZ. Aproape că nu este sit WordPress pe care să îl pornesc şi să nu folosesc WP-PostViews, WP-Stats, WP-UserOnline, WP-Email, WP-PageNavi… Sunt excelente! Dar tot excelent este şi pluginul WP-DBManager (o minimă documentaţie aici). Captura de mai jos vă arată că pluginul introduce o nouă opţiune în meniu, care are la rândul ei mai multe sub-opţiuni.

img714

– Database prezintă informaţii generice despre baza de date MySQL, inclusiv dimensiunea în bytes.

Backup DB permite să faceţi backup la baza de date, dar pentru aceasta trebuie să vă definiţi un director şi să daţi drept de scriere în el. Dacă vă temeţi că cineva va putea să descarce copiile de siguranţă singurul răspuns liniştitor este acesta: fişierele cu copiile au nume care nu pot fi ghicite, inuite.

Manage Backup DB permite să folosiţi copiile de siguranţă fie pentru a le trimite prin email la o anumită adresă de emai, fie pentru a face Restore, adică să refaceţi o situaţie anterioară în baza unei copii de siguranţă. Foarte util dacă aţi "bulit" ceva pe acolo 😉 .

Optimize DB şi Repair DB fac ceea ce spune numele: optimizează şi repară tabelele. Mi s-a întâmplat rar şi totuşi au fost momente în care un sit WordPress brusc genera erori. Rezolvarea a fost simplă: un repair şi gata. Dar pentru aceasta trebuie să ai acces îndepărtat (remote) la baza de date, sau să lucrezi cu phpMyAdmin pe server (dacă ai aşa ceva). Cu acest plugin totul e mai simplu.

Empty/Drop tables – fugiţi de această zonă dacă nu ştiţi cu adevărat ce faceţi. Ambele operaţiuni sunt ireversibile şi grave. Empty doar goleşte o tabelă de date, dar Drop o şterge complet, date şi structură.

Run SQL Query este o portiţă excelentă pentru interogări rapide asupra tabelelor, dar sunt rare cazurile când aveţi nevoie de aşa ceva. Dacă scrieţi pluginuri WP poate fi vital să puteţi testa anumite interogări.

DB Options este evident pagina de configurare a pluginului.

Uninstall WP-DBManager permite să vă depărţiţi de acest plugin dacă nu vă place sau nu vă este util, ştergând urmele activării lui.

Cu siguranţă nu este un plugin pentru amatori. Dar cei avansaţi îl vor preţui mult.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *