Descărcări video/audio inclusiv de pe situri româneşti


Există atâtea situri ce publică materiale video şi audio pe care le poţi vedea/asculta online… dar ai vrea să le vezi şi offline. Anul trecut Jurgen scria pe CNet.ro despre câteva soluţii de salvare a fişierelor video de pe situri precum YouTube, Metacafe, MySpace şi altele. În martie eu recomandam alte câteva soluţii, dar specializate pe YouTube, mai precis pentru videoclipuri dispărute. Dar ce ne facem cu siturile româneşti? Am testat diverse instrumente internaţionale dar nimic nu mi-a mers cu Trilulilu.ro de exemplu. Şi găsisem acolo nişte piese audio, unele de o oră chiar (acatiste), pe care le doream mult offline. Se pot salva materiale video sau audio de pe Trilulilu? Se pot…

Dar mai întâi să spunem că… nu este mereu voie 😉 . Aproape toate materialele publicate pe astfel de situri nu sunt disponibile spre descărcare nu doar spre a ne face în ciudă… Dacă citim în condiţiile de utilizare a siturilor adesea vom găsi explicit această interdicţie (e normal: vor să vină lumea pe sit pentru a vedea/asculta). Cu toate acestea există o adevărată înflorire a siturilor şi chiar şi a programelor care permit astfel de salvări, şi nu o înflorire underground ci cât se poate de vizibilă. Problemele acestea sunt însă cu diferite faţete şi, ca în alte dăţi, nu ne oprim asupra lor, lăsând la latitudinea fiecăruia să decidă ce face.

Şi să trecem acum la soluţia pe care am găsit-o săpând cu Google. Blogul lui Mihai Iorga are o pagină care permite salvarea unor astfel de materiale simplu indicând adresa (link-ul). Dacă este fişier video vom obţine un fişier FLV (vreţi un player? vedeţi aici), dacă este audio veţi obţine un fişier MP3. Merge! Am verificat şi sunt tare bucuros de ceea ce am reuşit să salvez (nu, piesa lui Hruşcă a salvat-o soţia, nu eu). După cum vedeţi din captura de mai jos în listă figurează mai multe situri româneşti de video şi audio (220, Trilulilu, Neogen, Metacafe.ro)… Cunoaşteţi alte metode? Folosiţi alte situri sau programe? Indicaţi-le în comentarii.

img715


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,83 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. SaltwaterC spune:

    In timp ce mai Gugaleam dupa alternative si ce s-a mai creat in domeniu (este bine sa stai cu un ochi pe ‘concurenta’) … m-am trezit ca desi de vreo jumatate de an aplicatia mea (Trilulilu Downloader) stia sa downloadeze fara probleme, lumea nu prea stie de ea, chiar daca o buna bucata a fost #1 in index. Daca tot am cascat gura ca sa imi fac reclama, mentionez ca Trilulilu a schimbat destul de des anumite chestii in engine-ul lor (se intampla ca noaptea sa lansez o versiune noua, si a doua zi sa nu mai functioneze), pana pe la v1.4 a downloaderului (prin August), dupa care modificarile lor nu au mai afectat functionalitatea. Intre timp aplicatia a disparut … nu mai exista, deci recomand cu multa caldura (ca deh, cum sa nu imi laud marfa) Saltwater’s Video Downloader care include atat downloader Trilulilu, cat si YouTube sau Google Video, cu intentia de a mai scrie extensii sub forma de biblioteci care sa extinda functionalitatea si pentru alte servicii video. Si sa nu uit ce era mai important: http://video.saltwaterc.net/ 😀

  2. Elea spune:

    Nu merge sa downloadezi de pe Saltwater decat video. Audio iti da un stream.mp3

  3. Precizare spune:

    Pagina lui Mihai Iorga NU MAI ESTE DE ACTUALITATE de oarece vreme! In plus, se pare ca nici nu mai doreste sa tina pasul cu modificarile facute cel putin de anumite site-uri. Pentru unele dintre cele indicate chiar merge insa, din nefericire, majoritatea sunt din categoria „neserioase” (k sa fiu dragut in exprimare). Ata ete… Pacat!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *