De relaxare: Picross 2


Armor Picross 2 este un joculeţ de logică provocator şi incitant – ceea ce vă recomand eu este varianta a doua a jocului, mult mai bine realizată grafic şi având din start mai multe nivele decât prima. Pe un careu cu dimensiunea de 5×5 – sau la nivele mai avansate dimensiuni mai mari, multiplu de 5, cea mai mare din joc fiind 25×25 – trebuie să formaţi o anumită imagine, pornind de la indicaţiile care vă sunt date pe marginea careului. Numerele din stânga careului vă dau indicaţii despre linii, cele de deasupra despre coloane.

img728

Un număr indică o secvenţă de pătrate albe, care are ca lungime numărul respectiv. Dacă în dreptul unei linii sau al unei coloane apar mai multe numere, atunci înseamnă că sunt mai multe secvenţe de pătrate albe, de lungimile indicate de numere, despărţite între ele de unul sau mai multe pătrate goale. Pătratele albe le marcaţi cu click stânga de la mouse. Pentru a vă ajuta, cu SHIFT – click stânga puteţi marca cu x pătratele care nu pot fi făcute albe. Pentru instrucţiuni mai detaliate şi care vă arată şi vizual cum se face, vedeţi chiar instrucţiunile în engleză ale jocului. Poate la nivele mai avansate va trebui să descoperiţi o anumită strategie.

Dacă aţi dorit să puneţi un pătrat alb într-un loc în care nu este, greşeala vă este contorizată, şi aveţi dreptul la numai cinci greşeli. Unele nivele sunt contra-cronometru, la altele doar se înregistrează timpul. Dacă nu aţi reuşit să terminaţi vreunul dintre nivele puteţi însă să îl reluaţi oricând. Pasionaţii de jocurile de logică vor îndrăgi imediat acest joc. Succes!

img729 img730


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. iuliana spune:

    Observatie: atunci cand folosim pluralul „nivele”, ne referim la instrumente cu ajutorul carora se masoara diferentele de inaltime dintre doua sau mai multe puncte (ex: nivela cu bula de aer).Cand ne referim la stadiu, grad, situatie, treapta, etapa, forma corecta a pluralului este „niveluri”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *