BookBlog.ro – despre cărţi


BookBlog.ro susţine că este citit zilnic de o mie de persoane: felicitări! O iniţiativă pro-cultură românească? Jos pălăria. Mi-am mai spus opinia despre blogosfera românească – una nu prea pozitivă – şi de aceea jubilez de fiecare dată când găsesc ceva deosebit. Iar BookBlog este deosebit. E o raritate, cum rari au devenit cei care mai citesc astăzi o carte. Ne amintim poate de ştirea despre ruşinoasa clasare pe locul 36 din 45 la capitolul copiii de zece ani şi cititul sau de ştirea care ne explică motivele: pasiunea pentru tv şi calculator.

img742

În acest context trist şi doar ideea acestui blog este salutară… dar nu mai puţin şi implementarea ei. Iniţiativa a demarat în martie 2006 "cu scopul de a face din BookBlog cel mai important site despre cărţi şi lectură de pe internetul romînesc". Nu vă aşteptaţi să găsiţi aici scriind critici literari (de renume sau nu). În spatele blogului se află o echipă de 16 persoane cu vârsta medie de 25 de ani (citim în pagina de prezentare). Aceştia îşi scriu propriile opinii despre diferite cărţi, opinii cu care puteţi sau nu să fiţi de acord. M-am uitat peste câteva cărţi pe care le-am citit şi, după cum era de aşteptat, au fost idei cu care am fost de acord şi alte pe care le-aş fi demontat în comentarii dacă aş fi avut mai mult timp liber la dispoziţie. Am confirmat astfel ceea ce oricum ştiaţi din faptul că e vorba de un blog: prezentările de cărţi pot fi comentate de cititori(i blogului).

Închei aici enumerând categoriile sitului: Literatură contemporană; SF/Fantasy; Roman de dragoste; Roman istoric; Roman psihologic; Management/Marketing; Dezvoltare personală; Eseuri; Aventură; Istorie; Filozofie; Biografii/Memorii; Saga/Bildungsroman; Comedie/Satiră; Religie/Spiritualitate; Psihologie/Sociologie; Roman poliţist; Teatru; Critică; Erotică; Nuvele. Vă doresc spor la citit! La citit blogul dar şi cărţi.

PS: Pe situl personal "practic" şi eu recenzii de cărţi (precum şi de filme). Mi se pare normal pe un blog personal să semnalezi ce ai mai citit/văzut şi ce păreri ţi-a stârnit. Şi sincer mi-ar place ca pe blogurile la cât mai mulţi să văd aşa ceva. Astfel ne putem descoperi gusturi comune şi orienta spre acele cărţi/filme care au cele mai mari şanse să ne placă.

PS2: Recenzia suprinsă în captura de mai sus recunosc personal că m-a iritat cel mai mult. Dar evident că oamenii au păreri şi păreri.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *