Pensule pentru GIMP


Nu sunt un utilizator frecvent al programului GIMP. Dar nici măcar în Paint Shop Pro nu prea folosesc pensule (brushes). Am decis însă să arunc o privire asupra temei după nişte recomandări de pe DezinerFolio. Acolo am găsit recomandate pensule cu fulgi de zăpadă pentru GIMP. Ce se poate obţine vedeţi mai jos.

img752

Cum se instalează pensule noi? Foarte simplu: trebuie să puneţi fişierele (gbr de regulă, dar ultima versiune de GIMP acceptă şi abr, cum sunt la Photoshop) în directorul brushes din directorul GIMP din directorul profilului Dvs din Documents and Settings. După ce aţi pus acolo fişierele veţi putea folosi noile pensule. Am încercat să surprind în captura de mai jos aspectele importante. Între instrumente vedeţi mai jos pensula, apăsată (selectat). Sub ea sunt setările instrumentului: dând click lângă Brush veţi avea lista pensulelor. Am ales câte un fulg, am modificat dimensiunea (Scale – da, din versiunea 2.4 pensulele sunt scalabile) şi am punctat cu pensula pe "pânza" albastră. Dacă noile pensule nu apar, apăsaţi Shift+Ctrl+B (sau căutaţi din meniu fereastra de dialog pentru pensule) şi veţi putea da click pe un buton de refresh – în captura de mai jos îl vedeţi în dreapta-jos, cele două săgeţi în formă de cerc, în dreapta coşului de gunoi.

img753

Dacă mai vreţi pensule cu temă de iarnă, aici sunt câteva. Ar mai fi de recomandat această pagină cu 24 de seturi de pensule pentru GIMP (şi Photoshop). O căutare cu Google pentru GIMP brushes vă poate conduce şi spre alte resurse.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *