Plugin WordPress de la Yahoo


Yahoo pune la dispoziţia utilizatorilor de WordPress un plugin intitulat Yahoo! Shortcuts. Pluginul este utilizabil doar de la WP 2.2 în sus şi a avut ultima actualizare săptămâna trecută. Nu l-am testat, doar am citit despre el – şi vă împărtăşesc din cele citite – pentru simplul fapt că utilitatea lui este limitată la cei care publică în limba engleză. Şi totuşi ideea este suficient de interesantă pentru a ne opri în 2-3 paragrafe. În plus dacă tot se aşteaptă ca Yahoo să vină în România, poate că – cine ştie când – pluginul va avea şi o versiune românească.

img758

Care este pe scurt ideea pluginului? În banda din dreapta adaugă o nouă mini-fereastră (ce poate fi strânsă sau extinsă) în care sunt indicate detectările automate făcute de acest plugin. Dacă de exemplu indicaţi o adresă, pluginul o va detecta şi va sugera inserarea unei hărţi; dacă se scrie ceva despre o companie sau un produs, pluginul detectează şi poate afişa informaţii relevanete. Acestea pot fi folosite în două moduri: textul "împricinat" devine link şi la mouse-over se va afişa o fereastră plutitoare cu informaţiile, fie respectivele informaţii vor fi introduse chiar în pagină, ca într-o boxă laterală textului. Şi cum Yahoo! deţinde Flickr, pluginul permite să "decorezi" rapid şi uşor articolul cu pozele altora: partea frumoasă este că permite diverse scalări automate dar şi inserarea indicativelor de copyright conform tipului de licenţă al imaginii folosite.

img759

Pagina pluginului pe Yahoo o găsiţi aici. Întrebări şi răspunsuri despre plugin găsiţi aici. Dacă vreţi să vedeţi cum funcţionează pluginul fără să îl instalaţi, vedeţi un videotutorial aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *