FileBox eXtender – pentru operativitate sporită


Wow. Cu adevărat uau! Am scris despre DM2 şi despre Folder Guide. Pe ambele le am mereu pe calculator. Al doilea îl folosesc zilnic (de câte ori pe zi), iar pe primul la nevoie. Tocmai am descoperit un competitor care are toate şansele să îmi cadă cu tronc: este un adevărat salvator de timp, ceea ce apreciez mereu. Numele lui este FileBox eXtender şi cred că cu capturile de mai jos aş putea încheia recenzia.

img762

Şi totuşi nu… Haideţi să vorbim despre el. Aţi văzut deja că programul adaugă patru butoane. Primele două apar la ferestrele de Open şi Save ale diferitelor aplicaţii. Notă: inclusiv MS Office!!! De exemplu DM2 merge doar cu ferestre clasice, nu cu cele modificate, precum în MS Office.

– Butonul care are ceva gen ceas pe el vă permite un acces rapid la ultimele foldere folosite. Dacă doriţi, puteţi din setările programului să optaţi pentru prefixarea directoarelor cu un număr, astfel că veţi putea uşor accesa al treilea ultim director folosit.

– Butonul care are ceva gen inimă pe el vă permite un acces rapid la folderele favorite. Puteţi adăuga foldere şi fişiere, puteţi să le grupaţi, să puneţi separatori, să schimbaţi ordinea… Este o facilitate excelentă care vă permite să ajungeţi rapid la locaţiile de pe hard unde mergeţi adesea. Sau pentru ca să deschideţi fişierele frecvent folosite. Este ceea ce permite şi Folder Guide (cu unele plusuri şi minusuri, comparativ vorbind).

În fine, mai sunt două butoane care apar în orice ferestre (aici nu se vede prea clar unul dintre ele).

– Cel mai neclar, cu o săgeată în sus, "strânge" fereastra – mai clar, în engleză, face roll-up.

– Cel care are o pioneză "înfinge" – evident – fereastra ca să fie mereu deasupra, sau pe engleză always-on-top (sau aici push-pin).

Dacă nu vă interesează aceste facilităţi, le puteţi dezactiva din opţiunile programului. Să vedem partea de opţiuni. Tabul Favorites ne permite să adăugăm folderele sau fişierele cu care lucrăm frecvent.

img768

La setări puteţi opta dacă să folosiţi push-pin şi roll-up. De asemenea puteţi renunţa la iconiţa din systray (eu unul aşa am făcut).

img767

Puteţi să aplicaţi unele efecte asupra ferestrelor Open/Save. De exemplu mărirea lor (125%). Eu am optat şi pentru modificarea modului de vizualizare automat în Details, cu sortare descrescătoare după data modificării. E o variantă, dar puteţi opta pentru o altă combinaţie.

img766

Oh, ce îmi plac scurtăturile din taste. Când am dat Open ajunge să apăs CRL+SHIFT+F şi pot imediat să fiu în directorul unde doresc. În 1-2 secunde!!!

img765

Dacă FileBox eXtender face probleme cu diverse programe, puteţi să adăugaţi aici "excepţiile", astfel încât extensiile să nu fie folosite.

img764

Articolul e lung pentru că are multe capturi. Dar aş fi putut şi vorbi mult mai mult despre el. Pentru că efectiv sunt şi alte lucruri de spus. Dar cei interesaţi le vor descoperi singuri. Cert este că acest program merită atenţia din partea tuturor celor care sunt dornici să frunzărească mai rapid calculatorul sau care deschid în mod repetat aceleaşi foldere/fişiere.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *