Liniare virtuale


Webmasterii (webdesignerii mai exact) au adesea nevoie de "liniare" virtuale pentru a măsura diverse elemente grafice. Eu folosind Firefox mă folosesc foarte frecvent de extensia MeasureIt. Dar ce ne facem dacă e vorba de măsurat o fereastră din Windows, ceva oricum în afara unei pagini web? Avem nevoie de un program pentru aşa ceva. M-am uitat la tagul ruler de pe Softpedia descoperind că sunt multe, multe programe disponibile, unele gratuite, altele comerciale.

img760

Printre cele gratuite se află şi JS Screen Ruler, un program care pare cam demodat ca aspect dar îşi face treaba. Îl puteţi testa imediat, dat fiind că nu necesită instalare. Captura de mai sus vă prezintă liniarul în acţiune. Poate fi aşezat orizontal sau vertical (apăsaţi F pentru flip). Puteţi să îl lungiţi/scurtaţi cât doriţi cu slider-ul inclus. Poate fi aliniat cu uşurinţă apoi – trăgându-l cu mouse-ul – deasupra obiectelor pe care doriţi să le măsuraţi. Puteţi schimba unitatea de măsură, dar probabil cei mai mulţi veţi lăsa pixelii.

Am mai testat încă un program: Pixel Ruler. Acesta pare ceva mai aspectuos (vedeţi mai jos) dar necesită instalare şi este mai puţin avansat decât precedentul. Căutaţi aici alte programe similare şi gratuite şi poate găsiţi ceva mai bun. Dacă da, daţi-ne de ştire.

img761


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *