50 de pluginuri jQuery


Astăzi un anume blog a publicat o listă cu 50 de exemple uimitoare cu jQuery. Sunt de fapt 51 şi este vorba doar de prima parte. Parcurgând lista am găsit multe dintre pluginurile pe care le cunosc deja dar şi – evident – unele noi. Despre unele am scris pe CNet.ro, despre altele vom scrie. Aleator câteva dintre cele 50: Sliding Panels pentru jQuery, jQuery Collapse, jQZoom, Farbtastic (color picker), jQuery AlphaNumeric, Zebra Tables Demo, Sortables, Switch stylesheets cu jQuery.

img11

jQZoom de exemplu este un interesant plugin care permite afişarea unei versiuni mărite pentru o imagine dar într-un cadru mai mic: acţionează de fapt ca o lupă, mărind porţiunea de sub mouse. Mai jos de exemplu vedeţi o captură iar mouse-ul era deasupra şireturilor: imagine mărită a apărut automat în dreapta. Probabil cel mai util este pentru magazine online, dar cu imaginaţie se pot găsi şi alte utilizări. Tot în captura de mai jos vedeţi în acţiune şi pluginul Farbastic care permite foarte elegant alegerea unei culori. Într-o webaplicaţie ce lasă utilizatorul să aleagă o culoare (ex: pentru fundalul paginii sau altceva) acest plugin poate fi foarte utile.

img13

Blogul Noupe.com, căci el e publicat selecţia de "exemple uimitoare" de jQuery, mai are şi alte articole interesante care s-ar putea să vă reţină atenţia. De exemplu:

47 de formulare cu CSS şi AJAX
39 de situri pentru webdesigneri
21 de tabele cu CSS şi AJAX
13 meniuri cu CSS şi JScript

Uitându-mă prin arhive am văzut că blogul există de mai multe luni, dar publică totuşi rar. Când publică însă, sunt materiale interesante. Cred că merită un semn de carte. Decideţi şi Dvs.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *