Pentru RSS filtrate


Ok. Urmăriţi deci zeci de fluxuri RSS. La unele vă interesează doar anumite lucruri, aşa că per ansamblu "înghiţiţi" mult gunoi. Morala: RSS-urile trebuie filtrate. Am mai vorbit de aşa ceva până acum. De exemplu de FeedRinse sau despre Yahoo Pipes. Zilele trecute am testat un serviciu mai simpluţ: FeedShake. De la înscriere încă am avut probleme, aşa că în final am renunţat.

img9

Mai mult succes am avut cu FilterMyRSS, un serviciu atât de simplu încât şi bunica l-ar putea folosi (exagerez… nu ştie ce e aia RSS). Evident că simplitatea are un cost major: facilităţi la minim. Dar dacă doriţi un instrument simplu şi eficient şi pretenţiile sunt minime, situl este excelent. Nici nu cere înscriere! Practic trebuie să indicaţi un feed şi apoi cuvintele cheie pentru filtrare. Marcaţi unde să fie căutate cuvintele cheie. Veţi avea mai jos generată adresa noului RSS, filtrat. Atât! După cum spuneam, foarte simplu. Din păcate nu permite combinarea de cuvinte: adică dacă veţi scrie la Keywords două cuvinte, să zicem "Google Microsoft" (fără ghilimele), nu va selecta articolele care scriu despre Google sau despre Microsoft, ci cele în care apare scris "Google Microsoft". Păcat. Dacă însă vă interesează un singur cuvânt cheie sau o sintagmă comună (ex: Google Maps) atunci serviciul poate fi util.

img10

Pentru cei pretenţioşi, recomandarea mea este Yahoo Pipes.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Roby spune:

    Sau se poate folosi cel mai bun program gratuit pentru fluxurile RSS, anume GreatNews ( http://www.curiostudio.com/ ). Filtrul se creează cu succesiunea de comenzi Feed>Add>NewsWatch (Flux>Adaugă>Monitorizare) şi se completează cîte cuvinte se doresc, separate prin spaţii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *