AirTalk: IM bazat pe AIR


Numărul aplicaţiilor construite pe baza la Adobe Air este în creştere… evident. Spre amintire, am mai văzut în trecut o aplicaţie ce fructifică datele din Google Analytics şi o alta pe post de editor pentru bloguri. Astăzi vorbim de AirTalk, o dublă soluţie pentru mesagerie instant. În primul rând există o variantă în navigator, ca Meebo.com, despre care am tot scris şi pomenit pe CNet.ro. Dar varianta web poate fi folosită şi ca aplicaţie, una AIR. Am descărcat-o de curiozitate şi verificat-o, de unde şi captura de mai jos.

img28

Ca mai toate aplicaţiile AIR, şi aceasta arată bine. Simulează stilul de ferestre Windows Vista chiar şi cu transparenţa, deşi capturile le-am făcut în Windows XP. Vă puteţi defini mai multe conturi, din diferite reţele de IM (Google, AIM, Yahoo…). Din puţinele teste făcute pot spune că instrumentul permite ceea ce dorim: comunicarea. Nimic extraordinar (şi cu un preţ de consum al memoriei destul de mare) doar un fapt notabil: aşa numitele AirCard-uri. Ideea este bună şi probabil va fi copiată de alte instrumente, web ori nu, de comunicare instant. Pe scurt: fiecărui profil i se pot asocia diverse conturi: de exemplu contul Flickr şi atunci poţi vedea ce poze noi a mai publicat respectivul prieten; sau un blog şi atunci citi ce a scris mai nou. Într-un fel e normal şi util ca în instrumentul de comunicare să ai rapid legături spre conturile Flickr, Blogger şi altele asociate unui contact şi de aceea sunt convins că ideea va prinde, va fi copiată şi dusă mai departe.

Închei aici invitându-vă să vedeţi un mic clip despre AirTalk. Nu uitaţi: puteţi să îl testaţi pe web sau descărcând aplicaţia AIR.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *