Soluţii pentru tipărirea fotografiilor


De Crăciun şi de Anul Nou sunt sigur că strângeţi zeci dacă nu sute de fotografii cu aparatele foto digitale. Probabil pentru Dvs şi prieteni le puneţi pe web undeva (Picasa, Flickr…), dar pentru părinţi, bunici şi prieteni fără net? Tot tiparul e soluţie pentru aceştia. Sau poate doriţi chiar Dvs fotografii tipărite. Unde? Eu apelez la un laborator foto din apropiere… dar sunt şi soluţii online. Vă invit să le trecem puţin în revistă (şi prin comentarii Dvs să indicaţi altele, pe care poate deja le-aţi folosit şi aveţi o opinie despre calitatea serviciilor).

img33

În ordine alfabetică ar fi patru situri: DigitalYou.ro, Foto24.ro, FotoPrint.ro şi PozeDigitale.ro. Procesul este de regulă următorul: vă înscrieţi, evident dispunând de o adresă de email. După ce v-aţi creat un cont trebuie să încărcaţi (upload) fotografiile. Există diverse metode: probabil cei mai mulţi se aşteaptă la upload din navigator – soluţie nu tocmai inspirată pentru o poză de 5MB; unele situri permit trimiterea prin email (simplu pentru începători, dar tot trebuie să ţină cont că nu pot ataşa 50 de poze deodată); cea mai elegantă mi se pare soluţia care permite direct din MS Explorer publicarea pozelor. Atenţie: e vorba de o "publicare" în sensul de transmitere de pe calculatorul Dvs pe serverul firmei care tipăreşte fotografiile (şi nu de o expunere online a imaginilor Dvs). Urmează să alegeţi care poze, la ce dimensiune şi în câte exemplare doriţi. Apoi vine desigur plata: electronică sau la ridicarea fotografiilor tipărite.

9×13 10×15 13×18 Comandă minimă Upload
DigitalYou 1.13RON 1.25RON 1.90RON 30 fotografii din navigator sau prin email
Foto24 0.89RON 1.00RON 1.60RON 38.5RON din navigator (cu Java)
FotoPrint 0.50RON 0.65RON 0.99RON nu pare a fi programe (din Explorer)
PozeDigitale 0.9RON 0.95RON 1.80RON nu pare a fi program (FTP)

img34

Unele dintre cele patru situri oferă şi alte servicii decât tipărirea fotografiilor. DigitalYou are de exemplu o ofertă pentru felicitări şi invitaţii şi – deşi la mine linkul nu a mers – pentru calendare personalizate şi rame pentru fotografii. Vedeţi că la preţuri apar variaţii în funcţie de unde vă aflaţi: de exemplu la DigitalYou livrarea în afara Bucureştiului costă suplimentar 5.5RON. În schimb Foto24 oferă reducere 10RON pentru comenzi cu livrare în Timişoara, Sibiu, Cluj şi Reşiţa. FotoPrint are un calculator pentru taxe. Şi tot FotoPrint are o oferă pentru… fotocărţi. Acestea sunt un fel de albume în care paginile conţin fotografiile (nu sunt deci lipite peste). Se oferă un program special şi desigur şi preţurile sunt speciale 😉 . Dar la ocazii foarte speciale cred că merită.

Personal, dacă vă fi să apelez la o soluţie online pentru tipărirea fotografiilor cred că aş merge pe FotoPrint. Dvs aţi apelat vreodată la un astfel de sit? La care? Care a fost experienţa Dvs? Sperăm că se vor găsi persoane să ne împărtăşească prin comentarii opiniile lor.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *