Dezlegând vise


O femeie norocoasă primeşte de ziua ei de la soţ un bilet de loterie, care se dovedeşte a fi câştigător. Dar norocul se pare că se opreşte aici, căci înainte de a ajunge la restaurant pentru a sărbători cu prietena ei este atacată, şi ajunge imobilizată pe un pat de spital. Ceea ce urmează în jocul Hidden Secrets – The Nightmare este coşmarul ei subconştient prin care, punând cap la cap diferite indicii, îşi redobândeşte treptat memoria, pentru a afla ce s-a întâmplat cu ea. De ce îi spune "coşmar" nu e prea clar, nu este nimic înfricoşător; poate se va clarifica la sfârşit. Ce pot spune este însă că mi-a amintit de excelentul Azada.

img152

În joc trebuie să găsiţi diverse obiecte ascunse, pe care trebuie să le utilizaţi în anumite moduri pentru a găsi "cheia" fiecărui nivel – câte un obiect care o ajută pe eroina principală în redobândirea memoriei. Iar între nivele aveţi mici joculeţe de rezolvat, care sub denumiri în ton cu aventura noastră – Medicine bottles, Flawed memories, Security nightmare – ascund joculeţe mai mult sau mai puţin cunoscute. Pentru unele este de ajuns numele: Sudoku, turnurile din Hanoi, dar la altele e nevoie de ceva mai multe cuvinte pentru a le descrie: de exemplu, într-unul trebuie să aşezaţi neuronii astfel încât legăturile dintre ei să nu se intersecteze; în altul trebuie să vă deplasaţi cu o lumânare, pe care o puteţi stinge şi aprinde la nevoie, între două puncte de pe o tablă caroiată, ferindu-vă de moliile care vin după lumină şi gândacii care fug de ea. Unele jocuri, precum acesta din urmă, constituie provocări interesante.

img153 img154

img155 img156

Joculeţele mici pot fi rejucate, după ce au fost deblocate, alegându-le din meniul principal. Dacă la un nivel aţi depăşit timpul limitat pe care îl aveţi, puteţi să îl reluaţi de la început. Treptat, treptat, elementele se leagă; începem să bănuim diverse scenarii, dar ce vom afla la sfârşit poate fi departe de ceea ce bănuim, cine ştie?!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *