USB Disk Ejector… mai elegant


Deja cei mai mulţi ştiţi: îmi plac programele mici dar bine orientate spre o anume funcţie; care sporesc productivitatea; şi care permit apelul la taste în locul mouse-ului. Iată că astăzi sunt încântat de un mic program: USB Disk Ejector. Îl puteţi descărca de aici. Ce face? Ce spune şi numele. Da, în mod nativ Windows permite deconectarea dispozitivelor USB, dar aceasta înseamnă mereu să mergi în systray, să dai click pe iconiţa corespunzătoare şi apoi pe Safely remove USB…, urmând apoi o confirmare printr-un balon (care dispare singur sau îl închizi manual dacă te deranjează).

img47

Programul USB Disk Ejector poate afişa o interfaţă grafică precum mai jos şi cu un dubluclick sau enter se deconectează dispozitivul USB selectat.

img46

Dar şi aşa pentru mine este o cale prea lungă. Noi lucrăm în casă la două calculatoare şi până vor fi legate într-o reţea schimbăm fişiere cu o memorie USB, între noi (eu şi soţie), de n ori pe zi. Vreau să elimin dispozitivele USB foarte rapid! Din fericire programul poate rula nu doar cu interfaţă grafică ci şi cu parametri, printre care şi unul de execuţie "silenţioasă" (adică fără să mai afişeze ceva). Astfel că USB_Disk_Eject.exe /REMOVENAME "*SANDISK" elimină orice dispozitiv USB cu "sandisk" în nume, fără nici o afişare pe ecran. (Programul vine cu un fişier readme.html cu mai multe detalii.)

Eu folosesc acest program în combinaţie cu PS Hot Launch VVL, launcher-ul meu favorit alături de Launchy. Astfel că mi-am definit în meniu comanda silenţioasă de eliminare a memoriei USB, ba chiar şi o combinaţie de taste. Şi uite aşa astăzi când am dorit să elimin memoria USB nu am mai dat clickuri, nu am mai parcurs vreun proces cu mai mulţi paşi, nu am văzut baloane de confirmare… Doar am apăsat WIN+B şi după câteva secunde memoria USB putea fi scoasă fără probleme. Minunat! (Puteţi folosi orice launcher şi eventual vă definiţi un fişier bat în care să scrieţi programul şi parametrii corespunzători.)

img48


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *