Adio 2007!


După Adio 2006! a venit şi rândul lui Adio 2007! În acest an – cu acest text pe care îl citiţi acum – v-am "servit" 1255 de materiale, adică în medie pe zi 3,4 articole. Echipa noastră a pierdut câţiva colaboratori, dar a câştigat alţii. Toţi merită felicitări, fiecare după cât a putut contribui. Să sperăm că numărul colaboratorilor va creşte mai mult în 2008.

Conform Google Analytics, în acest an am avut 291.213 vizite făcute de 204.794 vizitatori unici. În total în 2007 au fost încărcate 813.134 de pagini. Vizitatorii noştri folosesc următoarele navigatoare: Internet Explorer 57%; Firefox 35%, Opera 7%. Majoritatea covârşitoare a vizitatorilor noştri vin desigur din România, urmând cu procente nesemnificative (dar nu vizite nesemnificative!!!) alte ţări precum Germania, SUA, Spania, Italia, Republica Moldova, Franţa… Şi la capitolul sisteme de operare avem un câştigător categoric: Windows cu 98% (oh, am primit 3 vizite de pe iPhone). Doar 5.5% dintre vizitatorii din 2007 au avut rezoluţia la monitor de 800×600, restul având rezoluţii mai mari.

Pe CNet.ro cam 16% dintre vizitatori au ajuns direct; 12% printr-un link de pe un alt sit; iar 72% în urma unei căutări (evident, cel mai adesea cu Google). Care situri au trimis cei mai mulţi vizitatori aici? Evident siturile partenere, Catholica.ro şi ProFamilia.ro. Dintre expresiile căutate pe web şi care au adus vizitatori pe CNet.ro pe primul loc se află… "muzica clasica". Celelalte cuvinte care ne-au adus trafic: meebo; gmail; viteza mea; ora pe glob; skype; isohunt; bsplayer; screamer radio; vista wallpapers; urari de paste; bitcomet; lectii de chitara; webmessenger; stereograme; arbore genealogic; devirusare online; azada; magic ball…. Cel mai des s-a mers pe prima pagină a sitului. Alte pagini care au atras ca un magnet au fost pagina de download şi primele pagini ale următoarelor categorii tematice: jocuri, programe, windows, screensavers, internet, de-pe-net, cms…

În Trafic.ro acum suntem pe locul 33, dar la un moment dat am fost pe locul 30. Abonaţi prin RSS (FeedBurner) avem acum 322, dar la un moment dat a fost aproape 350.

A fost 2007 un an bun la CNet.ro? Categoric da. Mai jos avem un grafic nu de la Google Analytics ci de la SiteMeter, un grafic care mi se pare sugestiv. Ca număr de vizite creşterea în decembrie 2007 faţă de decembrie 2006 este de… 434% (în 2006 creşterea a fost de sub 200%). Ca număr de pagini văzute este de… 284% (anul trecut creşterea a fost de sub 250%). Pe scurt anul acesta a fost categoric bun, categoric mai bun decât 2006.

img87

Ce planuri avem pe 2008? Sincer? Nici unul. Dacă reuşim să menţinem ritmul actual vom fi foarte bucuroşi. Nu uitaţi că vorbim de un proiect făcut din pasiune şi nu pentru bani, de un proiect ce merge pe voluntariat nu pe salarii. Mi-ar place să vă promit articole mai multe, mai bune, mai variate… dar aceasta depinde de mulţi factori. Aşa că nu rămâne decât o promisiune de făcut: că vom căuta să ne menţinem aprinsă pasiunea pentru internet şi tehnologie şi că vom căuta şi pe viitor să împărtăşim din ceea ce ştim/citim/aflăm.

Punem punct aici anului 2007. Vă dorim să petreceţi o noapte de Revelion departe de calculatoare şi aproape de cei dragi. Să vă distraţi bine şi să mâncaţi bine 🙂 . Iar 2008 să dea afară de prea plin de binecuvântări, lucruri minunate şi împliniri.

PS: În 2008 vom începe tot cu paşi timizi – adică articole puţine – urmând ca abia după 8 ianuarie să revenim la ritmul "normal". Cel puţin aşa ne propunem acum.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. George S. spune:

  La multi ani, Radu Capan si colaboratorii.
  Nu stiu cum ar fi net-ul fara fluxul de stiri de la CNET.ro.
  Transmit SMS-uri de pe PC si trag cu coada ochiului la CNET.ro.
  Apropo de „planuri pe 2008”, ce greu e sa ne gandim la un viitor pe mai multi ani!
  La multi ani de succes!
  George Somandroiu

 2. Raimi spune:

  Acest proiect „cnet.ro” este dupa mine o reusita. Eu cel putin intru zilnic sa vad ce a mai aparut nou, si cam multe din articole imi pica f. bine. Ca un repros pe care mi-l fac eu, este ca, desi mi-am dorit si am crezut ca o sa realizez mai multe articole si la cnet.ro, din pacate am fost prezent doar cu cateva. Sper ca in noul an sa pot oferi cel putin un pic mai mult din cat am oferit in anul ce tocmai s-a scurs. Desigur n-as vrea sa promit dar ma voi gandi cum sa fac ca sa-mi pun in plan si acestea. Felicitari deosebite pentru acest proiect si ma bucur ca exista un site catolic ce trateaza acest actual subiect: IT-ul. La multi ani!

 3. Andrei spune:

  Felicitari pentru realizarile din 2007 si mult succes si forta de munca in 2008.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *