S/2: Diverse situri


→ Ştiţi filmele de acum câteva decenii în care agenţii speciali primeau mesajele cu un termen de "expirare"? Situl SDMessage.com permite ceva similar, doar că cu emailuri. Indicaţi adresa Dvs de email (sau a cuiva fictiv… eventual pentru o farsă) şi adresa de email a destinatarului şi apoi un mesaj. Destinatarul va primi un email că are un mesaj ce se va autodistruge după prima lectură. Dă click pe linkul din email şi poate vedea mesajul timp de 60 de secunde. Dincolo de poantă, acestui sit îi lipseşte stilul… mesajul ar fi trebuit, după mine, afişat într-un flash bine făcut, care să simuleze după un minut explozia. Altfel e sec…

img103

→ Ceva mai cu sens este CuePrompter.com, dar şi aici ideea relativ nostimă şi cu posibilităţi practice pierde prin implementarea prea simplistă. Despre ce e vorba? Captura de mai jos şi numele sitului au spus probabil ce era de spus. Situl vă permite să vă transformaţi monitorul într-un prompter ca cel de televiziune, folosit de crainici de exemplu. Scrieţi un text sau îl copiaţi şi lipiţi (copy & paste) şi apoi apăsaţi butonul Start Prompter. Cu F11 puteţi eventual să faceţi ca fereastra cu prompterul să fie pe tot ecranul. Click pe forward pentru a începe derularea textului. Puteţi mări viteza, opri temporar defilarea sau inversa sensul de deplasare a textului.

img104

→ Acum vine rândul şi unei aplicaţii mai serioase, realizată cu stil, dar care din păcate nu include şi limba română (dar include poloneza, olandeza, aşa că de ce să nu sperăm că îşi va adăuga şi limba noastră). După cum vă arată captura de mai jos, Spellify.com permite să transformaţi fiecare câmp de introdus texte (fie el input sau textarea) într-unul cu corector automat. La doar după câteva secunde de nescris, textul este evaluat şi oferite sugestii. Am făcut intenţionat două greşeli mai jos şi le vedeţi semnalate. Pentru a folosi Spellify pe propriul sit (atenţie: nu în română încă) trebuie ca serverul să aibă instalat PHP minim 4 cu librăria CURL, folosind apoi librărial JavaScript script.aculo.us. Dacă aveţi un sit în engleză, franceză sau altă limbă suportată de Spellify cred că merită să consideraţi implementarea acestui instrument.

img105

→ Şi încheiem cu un sit realizat şi cu stil şi foarte util: BeeMP3.com. Este un alt sit din lunga listă de situri ce indexează mp3-uri de pe net (atenţie, probabil majoritatea ilegale). Puteţi căuta după titlul piesei, numele autorului sau titlul albumului. Odată găsită o piesă puteţi afla diverse informaţii tehnice despre ea, inclusiv durata, bitrate şi frecvenţa codării (util celor pretenţioşi la calitatea sunetului). Atenţie când doriţi să daţi click pentru descărcare: nu pe banda galbenă, tip buton, care sare prima în ochi: aceea e reclamă. Folosiţi numele fişierului sau al piesei pentru a da click spre descărcare.

img106

Cam atât…

Notă: S/2 înseamnă "scurt pe doi" şi aici se reunesc semnalări de pe net ale unor subiecte care nu ar fi putut constitui material suficient pentru articole independente, dar nici nu am dorit să treacă nevăzute. Le-aţi putea numi flash-uri, noi le spunem S/2.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *