E Windows, dar arată ca…


Despre cum să schimbi faţa sistemului de operare Windows am scris de mai multe ori. Cel mai recent aici, articol în care am explicat cum poate fi "deblocat" Windowsul pentru a suporta sute de teme scrise de diverse persoane. Iar acum trei ani (uh, cum trece timpul) am scris despre FlyakiteOS, pe atunci la versiunea 1.0, program care transformă aspectul din Windows în Mac OSX. Am avut luni în şir instalat acel program şi trebuie să recunosc că mi-a plăcut mult. Dacă am renunţat la el nu a fost din motive de stabilitate sau altele, ci pentru că aveam nevoie de capturi de programe pentru secţiunea de Download de pe acest sit, ori chiar puteam deruta pe unii, vorbind de programe Windows şi arătând capturi cu ele ca şi cum ar rula sub Mac. Un articol recent de pe MakeUseOf.com mi-a amintit de subiect. Respectivul articol trece în revistă cinci programe care fac Windows XP să arate ca un alt sistem de operare.

1. Mai întâi este Vista Transformation Pack. Este probabil cel mai cunoscut program de transformare a "feţei", care nu se reduce la modificarea icoanelor ci încearcă să simuleze şi transparenţa şi să adauge elemente specifice Vista precum bara laterală (sidebar) sau previzualizările la trecerea cu mouse-ul peste aplicaţii în bara de jos.

2. Mac OS Transformation Pack va simula Mac OS X 10.5. Atenţie: merge doar pentru XP SP2, versiunea engleză.

3. Favoritul meu, FlyakiteOSX a ajuns între timp la versiunea 3.5 şi face o transformare mult mai serioasă decât precedentul. Merită să vedeţi situl aplicaţiei care vă va da o idee despre cum funcţionează programul.

4. Fedora Transformation Pack este pentru cei care doresc să simuleze distribuţia Linux Fedora.

5. Şi similar Ubuntu Transformation Pack transformă faţa Windowsului XP într-una de Ubuntu.

Capturile de mai jos grăiesc suplimentar. Atenţie! Fiecare dintre aceste programe face diverse modificări în sistemul de operare (evident! se înlocuiesc icoane, sunete, se modifică diverse comportamente implicite). În timp ce fiecare este testat şi verificat pentru stabilitate, e mereu indicat să creaţi un punct de restaurare (Restore Point) înainte de instalare. Aşa sunteţi sigur că nu aveţi ce pierde.

img107


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. tavy spune:

    As vrea si eu sa imi spui k sigur stii cum pot sa imi fac bara de jos la vista transforming patch sa fie transparenta pentru ca am citit pe sit si cu TrueTransparency nu imi face transparenta decat fereastra… Multumesc!

  2. roserubis spune:

    Am o nelamurire: am instalat FlyakiteOSX – ultima versiune si as dori ca folderele mele sa fie la fel de elastice ca in imaginea de mai sus cu Mac… Nu stiu cum sa fac asta, sau daca e posibil in Windows transformat in Mac OS… Putin ajutor?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *