Noutăţi la Google Docs


Luna trecută am scris un articol în care am prezentat câteva soluţii de integrare a unor prezentări PowerPoint în pagini web (atenţie: respectiva pagină se încarcă încet datorită multiplelor integrări). La acel moment a trebuit să exclud Google pentru simplul fapt că nu permitea fructificarea unei prezentări decât ca link public, fără posibilitate de embed. Iată că începutul de an a adus veşti bune.

Unele privesc pagina de administrare a materialelor, fie ele documente, foi de calcul sau prezentări. A apărut un nou buton pentru redenumirea fişierelor dar, mai îmbucurător, Google Docs permite acum structuri de foldere cu ce adâncime avem nevoie. Blogul Google Docs ne explică faptul că acestea reprezintă cereri ale utilizatorilor şi că au lucrat luni în şir la ele… Să sperăm că şi alte cereri ale utilizatorilor vor fi ascultate.

Cele mai extraordinare noutăţi privesc însă aplicaţia pentru prezentări. Două noutăţi majore: se pot importa total fişiere PowerPoint locale (ca fişier sau ca slide-uri); şi o prezentare din Google poate fi "exportată" printr-un iframe în propriile pagini. Google nu a optat pentru flash, fiind de fapt o scalare a prezentării (ce nu poate fi rescalată, bulină neagră), ce permite inclusiv marcarea şi copierea textului (altă bulină neagră). Mi-e greu să înţeleg de ce nu s-a adăugat şi un buton de play, trebuind să dai click slide după slide. Ca aspect seamănă mult cu YouTube, ceea ce înseamnă că acomodarea cu "modulul de mini prezentare" va fi rapidă pentru majoritatea internauţilor. În plus românii pot citi pe limba lor diapozitiv, meniu şi încorporare. Pentru a obţine codul de inserare mergeţi la Publish (în colţul dreapta-sus).

Mai jos vedeţi o prezentare făcută de Google legată de noutăţile anunţate astăzi, iar apoi o altă prezentare pe care am preluat-o din CutiaMedia.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *