Sonific: muzică pentru viaţa ta digitală


Un alt sit care reuneşte muzică de pe net? Cam aşa ceva, dar cu marea diferenţă că Sonific reuneşte doar muzică pentru care există acceptul legal. De aici un avantaj şi un dezavantaj: muzica pe care o găsiţi este legală şi stabilă, dar nu este foarte variată şi nici nu veţi găsi ultimele hituri. Merită să îi daţi o şansă sitului şi am să mă explic de ce.

img

Am dat de acest sit sesizând pe mai multe bloguri inserate widget-uri Sonific. Probabil este modul cel mai comun prin care lumea descoperă acest sit. De ce ai pune pe propriul tău sit un fel de reclamă la Sonific? Pentru că widget-ul permite integrarea unei piese sau mai multor piese, astfel că vizitatorii pot asculta chiar acolo piesele care îţi plac ţie. Va trebui să vă deschideţi un cont dacă doriţi să creaţi astfel de widget-uri (nu şi dacă doriţi doar să căutaţi muzică şi să ascultaţi). Mergeţi apoi la Find Music în meniu şi veţi avea diverse opţiuni de căutare (după taguri, după numele solistului ori titlul piesei ori din descrierea piesei). În lista de rezultate veţi vedea o coloană Add to Playlist şi la un click va apare o fereastră suprapusă cu două opţiuni: adăugare într-o listă existentă sau într-una nouă. O listă poate conţine şi doar o piesă… după cum doriţi Dvs.

img1

La final mergeţi la My Playlists şi acolo veţi vedea în dreptul fiecărei liste un link Create widget with this playlist.

img2

Sunt câteva opţiuni, minimaliste. Puteţi opta pentru player pe înălţime sau pe lăţime, cu câteva variante de dimensiune. Există pentru moment doar două scheme de culori pentru player. De asemenea puteţi opta dacă widget-ul să pornească imediat ce se încarcă pagina sau doar la cerere (recomandabil); precum şi dacă după ultima piesă să reia automat prima, sau să se oprească. Se cere şi pagina unde veţi folosi widget-ul dar este vorba de o informaţie nevitală (probabil cerută din motive statistice). La final veţi avea un cod de introdus în blogul/situl Dvs.

img3 img4

Iată două exemple de widget-uri. Audiţie plăcută!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Florin Grozea spune:

    Sonific este unul dintre putinele (sunt vreo 3 pe care le ştiu eu, în lume!) site-uri care au licenţe pentru streaming audio on-demand. Din lume!!!

    Streaming-ul audio gratuit este viitorul. Nu downloading.

  2. -Hawkeye- spune:

    Florin, te inseli! Streaming-ul audio n-are nici un viitor, decat pe bloguri eventual. Asa ai putea sa zici si de YouTube sau site-urile de genul, ca vor acapara internetul si ca vor avea o influenta negativa pentru piraterie, dar nu este deloc asa.
    Nu zic mai multe aici, ca nu e locul potrivit 😛 .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *