RSS pentru YouTube


Ionuţ a publicat pe Google Operating System un articol dedicat fluxurilor RSS ale celebrului YouTube. La o primă privire poate părea ceva superfluu, YouTube având o pagină dedicată feedurilor. De aici putem rapid identifica fluxul RSS pentru materiale recent adăugate, sau pentru materiale de top, pentru cele mai vizionate astăzi, săptămâna aceasta, luna aceasta sau întotdeauna… Dar dacă ne interesează clipurile cu un anumit artist? Facem o căutare, dar nu ar fi frumos să putem transforma căutarea într-un feed pe care să îl urmărim în caz că apare ceva nou? Atunci – şi în alte cazuri – ne vine în ajutor API-ul YouTube. Dar cum unii probabil pun egal între API şi limba chineză articolul de pe Google Operating System e mai mult decât binevenit. De acolo veţi afla cum să construiţi o adresă de feed pentru căutări, pentru categorii, pentru canale, pentru favorite şi pentru liste de clipuri.

img15

Eu personal am fost interesat de un feed pentru urmărirea subscrierilor proprii. Autorul articolului a fost suficient de amabil şi a furnizat adresa unui astfel de feed, dar nu exclusiv cu API ci şi recurgând la Yahoo Pipes. Astfel urmărirea unei pagini web (operaţiune consumatoare de timp) mi s-a transformat în urmărirea unui flux RSS. Mulţumesc mult Ionuţ!

Celor cu pretenţii mai mari le recomand să vadă aici, din API-ul pentru YouTube, cum se pot construi diverse feeduri. Şi închei cu un material simpatic de pe YouTube care explică RSS-urile.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *