Cartouche şi Aggressive Sokoban


Uitându-mă după jocuri gratuite mai noi semnalate de Caiman.us nu am găsit ceva foarte interesant. Două totuşi au nişte "întorsături" deosebite aşa că le voi prezenta pe scurt. Mai întâi Cartouche, un joc clasic de aliniere a trei piese pentru ca să dispară, să apară altele pe tablă ş.a.m.d. Elementul de originalitate nu este tema egipteană a jocului cât faptul că permite grupări nu doar după imaginea piesei ci şi după culoare. Pare cu atât mai uşor? Nici gând, pentru că trebuie luptat cu un cronometru. Jocul are 2,2MB, merge sub Win şi Linux deopotrivă, şi nu necesită instalare, deci nu aveţi prea mult să pierdeţi dacă îl descărcaţi şi testaţi. Aceasta dacă vă place genul.

img68

Mai provocator mi s-a părut Aggressive Sokoban. Titlul nu spune totul. Nu este vorba de un sokoban obişnuit (dar nici de unul agresiv…). Mie personajul îmi seamănă a mim, dar orice ar fi, acesta trebuie să manevreze nişte cutii de lemn ducându-le peste poziţiile indicate clipind. Da, pare un sokoban clasic. Diferenţa este că mimul nu le împinge ci le ia în braţe şi le duce. De asemenea acţiunea se petrece într-un plan 2D, cu gravitaţie, şi nu cu o viziune de deasupra precum în jocul clasic. Pentru a vă atinge obiectivele va trebui să vă folosiţi şi de cadrele cubice de metal (de exemplu ca platformă de pe care să săriţi). Primul nivel pare simplu dar apoi lucrurile se complică şi există şi o limită de timp. Din păcate sunt puţine nivele (6+8) dar reuşite. Adesea puteam să jur că un nivel nu are rezolvare… dar până la urmă apărea şi ea 🙂 . Vă place genul? Aggresive Sokoban e mai interesant. Are doar 3,5MB şi de asemenea nu necesită instalare (despachetaţi şi jucaţi!).

img69 img70

Folosiţi săgeţile pentru deplasare. Z pentru selecţie în meniu şi pentru salt. Shift pentru ridicarea cutiilor. Puteţi alege şi full screen, fiind joc în flash.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *