Pentru un GMail 2.0 mai bun


Despre suplimentul Greasemonkey pentru Firefox sunt sigur că au auzit mulţi, existând scrise sute, mii de mici scripturi care pot să îmbunătăţească mai mult sau mai puţin experienţa vizitării unor situri (exemplu: ascultarea melodiilor mp3 din paginile web). Dacă doriţi să căutaţi scripturi puteţi porni fie de la "depozitul" de la UserScripts.org, fie căutând de exemplu best greasemonkey scripts (sau best greasemonkey scripts flickr dacă doriţi anumite scripturi). Desigur există multe scripturi legate de GMail… multe au devenit nefuncţionale după ce a apărut GMail 2.0, dar iată că acum apar unele scrise speciale pentru această ultimă/nouă versiune.

img71

Unul pe care îl găsesc deosebit de util se numeşte Google Account Multi-Login. În captura de mai sus am surprins ce face: înlocuieşte linkul Sign out cu o căsuţă derulantă în care pot fi definite mai multe conturi GMail între care se poate face schimbarea fără uşor. În loc de delogare şi relogare cu noile date se alege celălalt cont şi în câteva secunde eşti relogat pe noul cont. Dacă folosiţi mai mai mult de un cont GMail acest script poate salva ceva timp folosit zi de zi…

Dacă doriţi să testaţi alte scripturi pentru GMail ajunge să navigaţi la eticheta gmail de pe UserScripts. Veţi găsi diverse scripturi care: schimbă aspectul GMail; indică grafic capacitatea folosită; permite foldere în GMail ş.a. Foarte util mi s-a părut scriptul Gmail – Insert HTML Signature. Dacă eventual folosiţi mai multe adrese de email pentru acelaşi cont GMail, sau o singură adresă dar în contexte diferite, şi deci aveţi nevoie de semnături diferite, acest script rezolvă elegant problema. În plus permite o semnătură HTML! Ştim că GMail permite definirea unei semnături, unice, dar care – atenţie – este text! Acest script vă permite să adăugaţi imagini în semnătură sau poate un grafic de la FeedBurner cu ultimele materiale de pe blogul Dvs! Veţi putea avea ceva ca mai jos (vedeţi în coloana din stânga jos lista de semnături):

img72

Dar pentru aceasta e nevoie de configurarea scriptului, care nu e foarte intuitivă. După ce aţi instalat scriptul veţi avea două semnături cu un implicit "Hello 1" şi "Hello 2". Cum adăugaţi mai multe semnături şi cum modificaţi textul la cele existente? Click dreapta pe capul de maimuţă din bara de stare şi alegeţi Manage User Scripts. Daţi click pe GMail – Insert HTML Signature şi daţi click pe Edit. La prima execuţie s-ar putea să nu aveţi definit un editor pentru scripturi. Poate fi Notepad.exe, existend deja în Windows. Eu am asociat Notepad++ şi atunci am putut edita scriptul mai elegant. Pun o captură care sper să ajute. Cu atenţie puteţi adăuga oricâte semnături şi specifica pentru fiecare codul HTML. Reţineţi că scriptul merge doar când compuneţi un email, din păcate nu şi la reply. Oricum, e util…

img73


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Silviu spune:

    Am gasit ceva asemnanator pentru mai multe conturi gmail: extensia Firefox – GMail Manager. Face in status bar sa apara mesajele noi pe conturile pentru care a fost configurata extensia.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *