Pingdom explică viteza de încărcare a paginii


Pingdom.com oferă servicii de monitorizare a timpului de funcţionare a unui server/sit. Dacă vreţi să vedeţi dacă într-adevăr situl Dvs este online 99% sau doar 89% din timp, atunci puteţi apela la acest sit… însă costă (10usd). De două zile există însă şi un serviciu gratuit care nu are de-a face cu timpul de funcţionare online a unui sit ci cu viteza lui de încărcare (vedeţi aici anunţul oficial).

img51

Tools.Pingdom.com vă permite să indicaţi o pagină pentru care, elegant, cu AJAX, se va oferi un raport detaliat despre timpii de încărcare pentru fiecare "bucăţică" (HTML, CSS, JScript, imagini…) ce o compune. Aceasta vă permite ca din raport să deduceţi punctele slabe, respectiv ce dăunează întârzieri mari la încărcare: poate fi scriptul cu reclame sau cel cu contorul; ori imaginea din header; sau altceva. Mai mult, se reţine o istorie a testelor astfel că dacă faceţi modificări puteţi reveni la pagina tocmai indicată pentru a vedea dacă aţi reuşit să îmbunătăţiţi situaţia. Foarte simplu de folosit acest instrument şi webmasterii şi webdesignerii vor descoperi în el un aliat important.

Pentru moment testele se fac din SUA (Dallas) dar se caută parteneri pentru ca testele să poată fi făcute pe zonele geografice. Aceştia vor beneficia evident de reclamă. Să sperăm că vor răspunde cât mai rapid şi ceva firme europene pentru a ne face o idee despre timpii de încărcare pentru vizitatori mai apropiaţi geografic de noi.

PS: Fără nici o legătură cu cele de mai sus, aş vrea să atrag atenţia celor interesaţi că tot acum două zile jQuery – pe lângă că a împlinit doi ani – a mai avansat puţin, ajungând la versiunea 1.2.2.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *