DivShare face paşi înapoi


DivShare.com a fost mult, mult timp un sit pe care l-am admirat şi ar fi pariat pe succesul lui. Din păcate ultimele luni au însemnat stagnare, ba chiar regresie. Viteza de altă dată… s-a dus. Îmbunătăţile frecvente de altă… s-au dus. Chiar şi oferta lor trăznet… de azi-dimineaţă s-a dus. Blogul DivShare anunţă că într-o săptămână se vor aplica următoarele limite pentru conturile gratuite: 5GB spaţiu şi 50GB lăţime de bandă.

img52

În mod ironic, încă mai citim pe sit "Upload your videos, photos and other files, and we’ll host them forever, for free." Mda, pentru unii noua traduce la forever va fi o săptămână, iar pentru for free va fi 29usd pe lună. În anunţul de pe blogul DivShare se spune că această schimbare va afecta doar 1 din 10 membri. Altfel spus, 10% dintre membri s-au trezit că au o săptămână să vadă ce fac cu fişierele ce depăşesc limita de 5GB, altfel vor fi şterse corecţie: conturile vor fi blocate la upload (desigur, pot deschide un alt cont, în limita gratuită). Nu pot să nu admit că cei care deţin situl au dreptate într-un fel: există mereu o mână de utilizatori care abuzează de serviciile gratuite până la distrugerea lor. Dar limita de 5GB aduce rapid DivShare într-o listă lungă de situri cu obiective asemănătoare şi viteze mult, mult mai bune.

Personal mă număr între cei 9 din 10, adică am pe DivShare mult sub 5GB. La nevoie oricine îşi poate deschide mai multe conturi (cu adrese de email diferite) şi avea 10GB sau 15GB sau mai mult. Problema e că DivShare şi-a pierdut – pentru mulţi, între care mă număr şi eu – credibilitatea. Şi nu astăzi, ci de câteva luni. Astăzi doar au pus crucea. Dacă vreau să fiu optimist nu îmi rămâne decât să aştept să văd cum cei 10% responsabili – după DivShare – de scăderea serviciilor, fie vor dispărea fie vor plăti, avându-şi atunci fişierele separat, pe servere dedicate. Aş vrea să fie aşa, dar nu prea cred… Să îţi fie ţărâna uşoară, DivShare…

PS: Pentru cei care nu ştiu serviciile DivShare, până acum ofereau găzduire nelimitată pentru fişiere sub 200MB, cu facilitate de embed pentru fotografii, filme şi documente. Plus foldere protejate cu parole, API şi altele… Acum s-a schimbat partea cu „nelimitat”.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 1,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. Robert spune:

  Niciodată nu am înţeles cum ar putea fi oferit un serviciu sau un produs de calitate GRATIS. De aceea cred că toţi cei care oferă asemenea servicii pretinzând că o vor face „for free” şi – mai ales! – pentru totdeauna sunt neoneşti. Cred că ar trebui adoptată una din cele două variante clare şi decente: 1) să fie pe bani de la bun început; 2) să se precizeze: „Pentru primele 3 luni oferim servicii gratuite. După aceea serviciile noastre vor costa atât…” Astfel s-ar evita situaţii neplăcute ca aceea în care se află Radu şi mulţi alţii.

 2. radu.capan spune:

  Din fericire eu nu am fisiere afectate, traiesc doar o dezamagire personala. Cat despre GRATIS, sunt exemple de servicii de o calitate buna, spre foarte buna (exemplu: GMail) „pretul” fiind afisarea de reclame. DivShare a afisat destul de rapid reclame, pentru a rezista, dar se pare ca nu ii este suficient. Subscriu ca nu trebuie aruncate declaratii ce raman neacoperite apoi. Si sa dai o saptamana termen, cand iti schimbi asa radical politica, mi se pare mai mult decat jenant.

 3. -Hawkeye- spune:

  Mda, adio DivShare… Ii intoarcem si noi spatele in cazul asta.

  Am acordat o steluta, pt. ei, ca articolul merita 5.
  Chiar eram curios daca o sa apara acest articol, dupa multe altele care l-au laudat la inceput (pe merit, la vremea aceea).

 4. Robert spune:

  Sigur, Radu! Există programe gratuite („consacrate”) de calitate, însă eu mă refeream la acelea care doar PRETIND că sunt gratuite. Cât despre afişarea de reclame, asta-i o altă problemă… Ar merita, poate, scris un articol. Am fost şocat să văd, de exemplu, că pe http://www.miniclip.com (site de jocuri!) erau publicate reclame către site-uri unde Biserica Catolică şi creştinismul erau denigrate sistematic. Ce să mai crezi?

 5. Shumilica spune:

  Cred ca nu ai citit atent ceea ce spuneau cei de la divshare in newsletter.
  Cei care au peste 5 giga in cont nu or sa piarda fisierele ci nu vor mai putea uploada nimic pe acel cont, ori ALEG EI ce sterg ori lasa asa si isi fac alt cont!
  Si pe mine m-a dezamagit divshare in ultima perioada dar asa cum doar 1 din 10 oameni face abuz asa cred ca si doar 1 din 20 de oameni plateste pentru acele servicii. Trebuie sa-i intelegem ca fac eforturi sa tina serviciul online, fara sa sicaneze pe majoritatea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *